Oranjespeeltuin, Barendrecht

BARENDRECHT – Het voortbestaan van de Oranjespeeltuin in Barendrecht is in gevaar, zo laat het bestuur aan de leden weten. “Het voortbestaan van de Oranjespeeltuin is in gevaar, omdat er te weinig vrijwilligers zijn om de speeltuin te draaien“, aldus voorzitter Michiel van Kruijsbergen.

In oktober 2018 vierde de speeltuin nog haar 60 jarig bestaan.

Taken neerleggen

De speeltuinvereniging heeft dringend vrijwilligers nodig, als dat niet lukt ziet het bestuur zich genoodzaakt haar taken neer te leggen: “Als er dit speeltuinseizoen geen versterking gevonden wordt, zijn we als bestuur genoodzaakt om onze taken neer te leggen. Hopelijk is dit niet nodig en kunnen we de mooiste speelplek van Barendrecht, die sinds 1958 bestaat, behouden zodat alle kinderen hiervan kunnen blijven genieten.

De afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers steeds verder afgenomen waardoor het werk door minder mensen moet worden gedaan: “Dit is niet langer houdbaar. Verschillende pogingen om hier verandering in te brengen, hebben geen resultaat opgeleverd.

De speeltuinvereniging roept mensen op om zichzelf aan te melden als vrijwilliger (toezichthouders, bestuurders, klussers): “Wil je zelf iets doen voor de speeltuin of weet je iemand anders die hiervoor belangstelling heeft? Laat het ons weten! Als jouw tip een nieuwe vrijwilliger oplevert dan is je beloning een doos (oranje) tompoucen.” (via voorzitter@oranjespeeltuin.nl of 06-53476733)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »