Oranjespeeltuin viert 60-jarig bestaan met officiële opening van nieuwe kruipbuizen speelplek

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Zaterdag 13 oktober 2018) vierde de Oranjespeeltuin het 60-jarig bestaan van de vereniging. De hele dag waren kinderen welkom om te komen spelen in de speeltuin en mee te doen aan de (Oud Hollandse) spelletjes, knutselworkshops, een bootcamp en de grote loterij.

De nieuwe speelplek werd vanmiddag (Zaterdag 13 oktober 2018) om 12:00 uur officieel geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van meneer van de Hidde, één van de oprichters van de speeltuin en de wethouders mevrouw Roopram en meneer Schaap. Meneer van de Hidde (93 jaar) woont nog altijd naast de speeltuin (en heeft zijn eigen ingang). Hij heeft zich 32 jaar ingezet voor de speeltuin.

Kruipbuizen

De Oranjespeeltuin heeft voor het 60-jarig bestaan van de gemeente een nieuwe speelplek cadeau gekregen: Twee kruipbuizen zijn de afgelopen tijd aangelegd en ‘aangekleed’ met grasmatten. “De afgelopen weken zijn veel vrijwilligers aan de slag geweest om de buizen mooi in te pakken in het groen.” Lions IJsselmonde heeft hier ook een flinke bijdrage aan geleverd.

Na de officiële opening van de kruipbuizen werden deze direct uitgetest door de kinderen: In 2 teams van ieder 4 kinderen streden de wethouders tegen elkaar: Team Roopram tegen Team Schaap. Winnaars of niet, na afloop konden alle kinderen op, rond en in de buizen gaan spelen.

60 jaar Oranjespeeltuin

Voorzitter Michiel Van Kruijsbergen gebruikte het officiële openingsmoment ook om terug te blikken op 60 jaar Oranjespeeltuin: “Sinds 1958 is dit een bijzondere plek in Barendrecht. Een grote speeltuin met heel veel speelmogelijkheden. Veilig omheind met altijd een toezichthouder die een oogje in het zeil houdt. Wat ik zelf mooi vind is dat de speeltuin inmiddels zo’n 3 generaties meegaat. Het gebeurt regelmatig dat er een opa of oma die zelf in de speeltuin gespeeld heeft de speeltuin nu bezoekt met een kleinkind. Hoe bijzonder is dat?

Verder stipt de voorzitter het recent uitgevoerde groot onderhoud aan én is hij trots op de financieel gezonde vereniging.

Vrijwilligers

Michiel Van Kruijsbergen ziet mogelijkheden om in de toekomst vaker de poorten van de speeltuin te openen. Hiervoor zullen wel altijd vrijwilligers nodig zijn om toezicht te houden, deze zijn dan ook altijd welkom. Afgelopen zomer kon de speeltuin niet altijd open door een gebrek aan vrijwilligers. “Dat laten we toch niet vaker gebeuren?“, aldus de voorzitter.

Ook vrijwilligers die helpen bij het organiseren van activiteiten, zoals het paaseieren zoeken en de Halloween activiteiten, blijven zeer welkom, net als bestuurders en vrijwilligers die helpen bij het onderhoud. De huidige club vrijwilligers werd dan ook nadrukkelijk bedankt voor hun inzet: “Graag wil ik mijn enorme waardering uitspreken voor alle mensen die op dit moment de speeltuin draaiend houden en die dat in het verleden hebben gedaan. Geweldig dat jullie je naast allerlei andere dingen voor de speeltuin inzetten!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »