BARENDRECHT/ROTTERDAM – Het is een jaarlijkse feestje op de Coolsingel één dag voor de grote Rotterdam Marathon; dan doet atletiekvereniging Energie met een grote groep jeugd mee aan de Kids Run.

Dit jaar stond Energie met ruim 100 kinderen aan de start en verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën liepen zij een 1 of 2,5 km.

Kids Run

Na het verzamelen op het Stadhuisplein, het maken van de traditionele groepsfoto en een warming-up werd er naar het startvak gegaan. De speaker en de muziek zorgen voor een echte wedstrijdsfeer; dan het startschot, bij de finish blije gezichten en trots op de prestatie die geleverd is.

Podiumplekken

Dit jaar waren er 7 podiumplekken voor CAV Energie leden; bij de meisjes 7/8 jaar wist Zoë van Gils een mooie 2e plaats te bemachtigen op de 1 km en Jozuah Revierre behaalde een prachtige 3e plaats bij de jongens 9/10 jaar op dezelfde afstand, terwijl Lila van Nieuwkoop bij deze leeftijdscategorie de overwinning opeiste. Maaike van Rijswijk scoorde een 3e plaats bij de meisjes 11/12 jaar.

Ook op de 2,5 km waren de kleuren van Energie op het podium zichtbaar. In de categorie 10/12 jaar pakte Pieter Fallaux ruimschoots de winst; Isabel van Noordenne scoorde in deze categorie de 3e plaats. Haico Boer won de 2,5 km in de categorie 13/15 jaar.

Marathon

Na de Kids Run waren ook weer veel Energie atleten actief tijdens de minimarathon over een afstand over 4,2 km. Een dag later namen 78 Energie-atleten deel aan de ”echte” Rotterdam Marathon over ruim 42 kilometer. De omstandigheden waren door de warmte zwaar; bij de heren werd Martin Kleinjan de snelste Energie atleet in een tijd van 2:48:22 en bij de dames was Esther van den Berg de snelste in een tijd van 3:26:57. Folkert van der Krol en voorzitter Bouke Bussemaker liepen de respectievelijk 2e en 3e tijd onder de Energie atleten; bij de dames deden Simone Mons en Silvana Dell’Era hetzelfde. Voorts namen vele Energie-atleten deel aan de 1/4e marathon (10,6 km); kortom een prachtig weekend waarbij veel Energie atleten van jong tot oud fantastische prestaties hebben geleverd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »