Ruim 150 vrijwilligers actief tijdens zonnige Veranderdag van Present

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag vond de 6e editie plaats van de Barendrechtse Veranderdag. Bijna 160 vrijwilligers gingen op 8 april in alle vroegte enthousiast en vol goede moed aan de slag om iets te doen voor een plaatsgenoot.

Na een gezamenlijke aftrap in de Ontmoeting achter de Dorpskerk trokken de vrijwilligers er op uit. Onderweg naar maar liefst 32 verschillende projectadressen in Barendrecht en Heerjansdam en bepakt en bezakt met klusmaterialen, tuingereedschappen, koffiekannen en lunches.

Vrijwilligers

De leeftijd van de vrijwilligers varieerde van 2 tot 82 jaar! Voor het eerst deden dit jaar ook statushouders mee, die nog niet zo lang in Barendrecht wonen. Ook zij vonden het mooi om op deze manier hun steentje bij te dragen aan de Barendrechtse samenleving en het samenwerken met de overige vrijwilligers in hun groep bleek een gezellige, praktische manier van inburgering.

De organisatie van de Veranderdag is ieder jaar in handen van Stichting Present Barendrecht in samenwerking met de diaconie van de Protestantse Kerk Barendrecht en een groep enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast draagt het lokale bedrijfsleven ruimhartig bij door de sponsoring van materialen, gereedschappen en de lunches voor de vrijwilligers en zorgt de Stichting SSVGR voor financiering van de projecten van en voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo werken uiteindelijk heel veel organisaties en instanties mee aan deze mooie dag voor Barendrecht.

Present: Veranderdag

Present vindt op indicatie van maatschappelijke organisaties projecten bij plaatsgenoten die gebaat zijn met de inzet van een groep vrijwilligers. Bijvoorbeeld omdat zij zelf niet de gezondheid, de financiële middelen of het sociale netwerk hebben om een klus op eigen kracht te klaren. Er wordt geklust in tuinen, er worden woonkamers en gangen gesausd en behangen en zijn uitjes met cliënten van Humanitas en Stichting IJsselmonde-Oost.

Zowel vrijwilligers, hulpontvangers als maatschappelijke organisaties lieten na afloop weten dat het een geweldige dag was geweest. Een hulpontvanger: “Dit waren heel aardige mensen met een groot hart! Dat die er nog zijn! Ik ben blij!” Volgens Pia van Dalen, coördinator van Present Barendrecht realiseren veel vrijwilligers zich vooraf niet hoe gemakkelijk het kan zijn om een ander zich gezien te laten weten en een groot plezier te doen!

Voelt u zich aangesproken en wilt u ook een keer aan de slag met een groep vrijwilligers? Dat kan! Bij Present Barendrecht is in principe iedere dag van het jaar een veranderdag. Neem voor meer informatie contact op via: info [@] presentbarendrecht.nl.

Artikelfoto: Joke Wesdorp/PresentBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »