Debatvereniging Discus opgericht: jongeren debatteren in Het Kruispunt

Na een aantal weken voorbereiden en proefdraaien heeft Barendrecht haar eigen debatvereniging! De vereniging krijgt de naam DISCUS en richt zich op jongeren tot 30 jaar die zich willen bekwamen in de debatsport. Als ‘debatlocatie’ hebben de oprichters een mooie stek gevonden: op de cascade in het vernieuwde Kruispunt.

Vanuit de overtuiging dat actief debatteren bijdraagt aan een goed functionerende democratie, nam Wethouder Lennart van der Linden afgelopen zomer het initiatief om een aantal Barendrechtse jongeren bij elkaar te roepen. Hij vond in Roos Wagemakers, Juliette de Vries, Robin Wijntjes, Sanne Klein Ganseij, Alan Tinkhof, Cedrych van der Graaf, Floris Kooiman en Gijs Huppertz (voorzitter) een flink aantal bevlogen en enthousiaste Barendrechtse jongeren, die inmiddels het bestuur vormen.

Proefdraaien

Vanavond draait de vereniging proef. Het eerste ‘openbare’ debat vindt plaats op donderdag 9 februari. Inloop vanaf 20:00 uur, de start om ca. 20:15, zodra de foyer leegloopt door de start van een film- of theatervoorstelling. Iedereen is welkom om langs te komen, dus als dit je leuk lijkt, twijfel dan niet en kom lekker meedoen!

De debatvormen zijn 2 tegen 2 en 10 tegen 10. Afhankelijk van de opkomst zal worden geïmproviseerd. De vereniging heeft de ambitie om in de toekomst ook aan wedstrijden deel te nemen.

Debat

De vereniging heeft inmiddels een eigen Facebook pagina: Debatvereniging Discus. Deze zal worden gebruikt voor het aankondigen van toekomstige debatavonden. Ook wordt via Facebook bekend gemaakt welke stellingen worden gehanteerd. Op 9 februari zijn dat in ieder geval de stellingen “Nederland moet uit de EU” en “De dienstplicht moet weer worden ingevoerd”. De vereniging rekent op een mooie opkomst, ook toeschouwers zijn van harte welkom!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »