Buurtkamer Trefpunt, Barendrecht

BARENDRECHT – ‘Buurtkamer Trefpunt is een gezellige plek voor ontmoeting, ontspanning en wordt gerund door en voor buurtbewoners. Dagelijks is de Buurtkamer geopend waarbij iedereen ongeacht leeftijd van harte welkom is. U vindt de Buurtkamer aan de Dr Kuyperstraat 4.

Kledingbeurs

Bent u op zoek naar leuke kleding voor een betaalbare prijs, dan bent u bij de Buurtkamer aan het juiste adres. Buurtbewoners brengen hun overgebleven kleding en onze gastvrouwen zoeken alles uit. Alle kleding is schoon, heel en netjes. Er is een ruime sortering winterjassen, broeken, jasjes, truitjes en kinderkleding vanaf 1 euro te koop. Maandag 14.00-15.30 uur en vrijdag van 13.00-14.30 uur.

Wekelijks creatieve workshops

Bent u creatief aangelegd of wilt u in een ontspannen sfeer wat meer vaardigheden opdoen? Kom dan langs. Iedere woensdagavond van 19.00-21.30 uur en donderdagochtend van 9.30-13.00 uur kunt u schilderen. Deelname 5 euro. Vindt u het leuker om te komen handwerken waaronder bijvoorbeeld breien, haken of borduren dan bent u iedere donderdag van 13.00-15.00 uur welkom. Deelname € 1,50. Er is begeleiding aanwezig die u op weg helpt. Zin om te leren een zelfgemaakte muts te haken of een sjaal voor de wintermaanden te breien dat kan!

SamenvoorElkaar

Wilt u af en toe uw talent inzetten om iets voor een ander te betekenen? Staat u open om een keer een kop koffie te drinken met iemand die hier behoefte aan heeft, wilt u iemand een keer helpen met het ophangen van een schilderij, gewoon een keer een praatje maken. Of heeft u zelf een vraag aan een wijkbewoner voor praktische hulp, advies of ontmoeting? U kunt binnenlopen en onze buurtvrijwilligster denkt met u mee om vraag en aanbod aan elkaar te verbinden. Iedere dinsdag van 11.30-12.30 uur en woensdag van 13.30-15.30 uur. Bent u niet mobiel en wilt u gebruik maken van dit initiatief dan is het mogelijk dat de buurtvrijwilliger bij u thuis met u uw vraag bespreekt. Bel gerust 0180-626400. Uiteraard kunt u ook alle vragen telefonisch of per email stellen, samenmetelkaar@kijkopwelzijn.nl.

Training weerbaarheid

Woensdag 8 februari geeft Merijn de Graaf, van 10.00-12.00 uur een training weerbaarheid. Tijdens deze ochtend leert u uw grenzen aan te geven en krijgt u concrete handvatten om u in situaties beter staande te kunnen houden. Deelname is gratis aanmelden kan via Valentijns bloemschikken

Valentijns bloemstuk

Dinsdag 14 februari kunt u van 14.00-16.00 uur een bloemstuk komen maken met als thema Valentijnsdag. Deelname 10 euro. Aanmelden: buurtkamerbarendrecht [@] gmail.com of 0180-626400.

Spraakmakend

Wekelijks vinden in groepsverband vier lessen Nederlands en vlotter leren spreken plaats. Een enthousiast en deskundig team van vrijwilligers begeleiden vergunninghouders, en mensen die hun Nederlandse taal willen verbeteren met lessen die aansluiten bij hun niveau. Zo wordt er gewerkt aan uitspraak, woordenschat en zinsopbouw. De lessen zijn laagdrempelig en vinden in een veilige en ontspannen sfeer plaats. Wilt u meedoen, meer informatie of iemand aanmelden neem dan contact op met KijkopWelzijn 0180-626400. Daarna vindt een kennismaking plaats en wordt gekeken bij welke groep iemand kan aansluiten. Er zijn twee ochtend en twee avondgroepen.

Ontmoeting voor ouderen

Iedere maandag en woensdagochtend komt een groep ouderen van 10.00-14.00 uur bij elkaar voor een kop koffie, gezelligheid en eventueel gezamenlijke lunch. Maandelijks wordt er door vrijwilligers bovendien gekookt wat iedere keer weer een succes is. De ene keer staat er stamppot op het menu de andere keer nasi. Ook worden er regelmatig gezamenlijke uitjes georganiseerd. Wilt u ook een keer langskomen? Loop een keer binnen, u bent van harte welkom.

KijkopWelzijn verbetert sociale samenhang

KijkopWelzijn is dé brede welzijnsorganisatie in Barendrecht die zich richt op eigen initiatieven van burgers en het ondersteunen daarvan. Samen met vrijwilligers wordt er gewerkt aan het verder verbeteren van de sociale samenhang. KijkopWelzijn is er voor iedereen, maar richt zich vooral op het bieden van ondersteuning aan kwetsbare burgers en groepen binnen Barendrecht en verbeteren van communicatie tussen verschillende groepen, die gezamenlijk de samenleving vormen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »