ULTEAM Dalton Lyceum gaat school vertegenwoordigen tijdens robotica toernooi in Italië

BARENDRECHT – Ons team van het Dalton Lyceum kreeg voor de kerstvakantie bericht dat we ons konden inschrijven om Nederland te vertegenwoordigen bij een wedstrijd robotica op het FTC toernooi (FIRST Tech Challenge) in Aviano Italië.

Verschillende teams van Nederlandse scholen hadden zich aangemeld en er moest worden gekozen. We hebben ons budgetplan, al onze activiteiten en foto’s van onze robot ingezonden. En uiteindelijk kregen wij op 3 januari het bericht: “Met gepaste trots kunnen we jullie meedelen dat jullie pitch is geselecteerd en dat jullie je daarmee hebben gekwalificeerd voor deelname aan het FTC Italian Invitational tournament.

In de mail was verder te lezen dat onze comunity outreach erg werd gewaardeerd. Wij gaan namelijk onze omgeving langs om robotica en techniek onder de aandacht te brengen. Wij hebben vorige periode 3 First Lego Legue (FLL) teams gecoached die allemaal een prijs hebben gewonnen. Ook zijn er plannen om langs basisscholen te gaan en hun te leren programmeren met een EV3 Lego robot.

In de voorjaarsvakantie gaan we met onze robot naar de wedstrijd in Italië en daar gaan we onze school vertegenwoordigen. We zijn ontzettend trots op deze mooie uitdaging.

Op onze eigen website kunnen jullie kennismaken met ons en met ons project:

– Iris, Frank, Max, Timon,Niels, Thomas en Stian uit Technasium H4, V4 en H3Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »