Hiemstra Sport sluit in mei na 45 jaar permanent de deuren

BARENDRECHT – John Hiemstra stopt na 45 jaar met zijn sportzaak Hiemstra Sport, momenteel gevestigd aan de Dorpsstraat. Op zaterdag 13 mei zullen de deuren van de sportwinkel definitief sluiten. In de winkel is daarom sinds deze maand een grote leegverkoop gaande. Tijdens deze opheffings-uitverkoop zijn producten met 25% tot 75% korting te koop (gehele collectie).

John Hiemstra: “Op 13 mei a.s. sluiten wij definitief onze deuren en vanaf 5 januari jl. zijn wij gestart met de leegverkoop. Ik ga als het ware met vervroegd pensioen en hoop nog een aantal jaren, in goede gezondheid, eindelijk weer met mijn hobby’s bezig te kunnen zijn. (…) Hoewel wij nog bijna 4 maanden voor u klaar zullen staan, wil ik onze klanten nu al bedanken voor het vertrouwen, dat zij in de afgelopen 45 jaar in mij en mijn collega’s hebben gesteld.

Van Middenbaan naar Dorpsstraat

Hij vervolgt: “Hoewel ik 2 jaar geleden er al aan heb gedacht om te stoppen, heb ik toen besloten om toch door te gaan, vooral door het feit, dat onze afdeling teamwear bijzonder goed liep en alsmaar uitbreidde.” Hiemstra Sport is toen verhuisd van de Middenbaan naar een nieuw (kleiner) pand in Heuvelsteyn aan de Dorpsstraat.

De winkel is door de verhuizing kleiner geworden, maar bevat wel een inpandige werkplaats. “In die 2 jaar is de teamwear verder uitgebreid en de werkplaats is eigenlijk al te klein (…) Ook in die 2 jaar heb ik steeds gedacht en vaak gecommuniceerd, dat ik door zou gaan als het nog rendabel zou blijven en als ik het nog leuk zou blijven vinden.”

Stoppen

Enkele gebeurtenissen in het afgelopen jaar hebben het plezier in zijn werk doen afnemen. “Na lang wikken en wegen, heb ik pas tussen de afgelopen Kerstdagen en Nieuwjaarsdag het besluit genomen om te stoppen.“, aldus John.

De textieldrukkerij van Hiemstra Sport wordt verkocht aan Goalie Works, het bedrijf van de keeper van het Nederlands Hockeyteam Pirmin Blaak en van de (hockey)familie Lelieveldt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »