Turnster Melissa Zandstra (GVB) wint brons tijdens kwartfinale turnen

BARENDRECHT/HENGELO – In het weekend van 7 en 8 maart vonden de kwartfinales van het Nederlands Kampioenschap turnen dames plaats in Hengelo. Gymnastiekvereniging Barendrecht (GVB) reisde met maar liefst 20 turnsters af naar het verre oosten. Tijdens deze kwartfinales konden de turnsters uit de 1e en 2e divisie een ticket bemachtigen voor de halve finale volgende maand.

Vanuit de B-selectie kwamen turnsters Charlize Toekimin(16e), Sarissa Vrauwdeunt (19e), Eva Gras(23e) en Quinty Koenraadt in actie in niveau instap N2. Alleen Quinty wist genoeg punten te scoren voor doorstroming en eindigde als 5e.

Kwartfinales

Bij de pupillen 1 N2 wist Lindsay Lopes het spannend te houden en belandde met een verschil van 0,08 punt net naast het podium en werd 4e. Ook Kristel van der Beek(8e) en Tessa Kleefkens(9e) stromen door naar de volgende ronde. Bij de pupillen 2 N2 eindigde Tess Suijker (9e) het hoogste van de Barendrechtse turnsters, ook Erin Ruigrok-van der Werve (12e) en Desiree Blom (13e) behaalden genoeg punten voor doorstroming.
Bij de jeugd N3 turnsters turnde Eva Blom zich net naast het podium en werd mooi 4e. Ook Jill Lewis (7e) turnde ijzersterk. Annabel Gerlach(13e) en Romy Fonville(15e) kwamen helaas net te kort voor doorstroming. Bij de junioren 2e divisie pakte eerstejaars junior Melissa Zandstra zelfs het brons, Lise Onnink (8e) en Xanthe de Jager (10e) turnden ook genoeg punten bij elkaar. Ook senior 2e divisie Laura Onnink dwong een plaats af voor de halve finale, zij werd mooi 10e.

Op zondag 8 maart was het de beurt aan de 1e divisie turnsters. Pupil 1 N1 Louisa-Britt Lewis verbeterde haar puntenaantal en turnde zich in een sterk deelnemersveld naar de 14e plaats, door de weinig deelnemers in dit niveau mag zij sowieso naar de NK-finale in juni. Jeugd 1e divisie turnster Hannelore van der Beek turnde een mooie meerkamp en werd 7e, ook junior 1e divisie Milena Bakker wist genoeg punten te scoren en werd 10e. Helaas moest instapper N1 Merel van Krimpen vanwege een blessure en Felicia van Veen vanwege ziekte deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Halve finale

Op zaterdag 21 maart mogen 1e divisie turnsters Sennah Draaijer, Sidney Soares en Eva van Gemert nog strijden voor een ticket voor de halve finale turnen dames.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »