Turnsters GV Barendrecht in actie voor plaatsing finales NK Teams

BARENDRECHT/WASPIK – In het weekend van 1 en 2 november vonden de NK kwalificatiewedstrijden turnen dames plaats in Waspik. Tijdens deze kwalificatie kon een plaats voor de finale NK Teams worden bemachtigd. Gymnastiekvereniging Barendrecht deed hier met 6 teams aan mee.

Pupillen

Op zaterdag 1 november was het de beurt aan het jonge team pupillen 1 N2, bestaande uit Louisa-Britt Lewis, Tessa Kleefkens, Kristel van der Beek en Lindsay Lopes. Na een minder goed begin op balk wisten zij gelukkig punten terug te winnen op vloer en rekstok. Deze turnsters wisten dan ook een 6e plaats te veroveren van de 13 teams, wat een plaats in de finale betekent. Knap gedaan tussen een aantal teams met turnsters welke al een jaar ouder zijn.

Categorie C

In categorie C kwamen er van GV Barendrecht 2 teams in actie. Maar liefst 23 teams deden er mee op dit niveau. Team 1 bestaande uit Xanthe de Jager, Melissa Zandstra en Hannelore van der Beek eindigde op de 9e plaats. De 16e plaats was voor team 2 met Eva van Gemert, Lise Onnink en Britt van Adrighem.

Categorie B

In categorie B was 1 team ingeschreven bestaande uit Milena Bakker, Nikki Kooijman, Laura Onnink en Luna de Wit van Bosan Turnacademie. Zij behaalden de 9e plaats. Alle teams hadden als doel om de moeilijkheidswaarde van de individuele oefeningen omhoog te brengen ten opzichte van vorig seizoen. Deze doelstelling werd dan ook zeker behaald, er werden veel nieuwe elementen geturnd. En al wilde niet altijd alles lukken, de turnsters lieten zeker vooruitgang zien.

Jeugd

Op zondag 2 november kwam het team jeugd N3 bestaande uit Jill Lewis, Romy Fonville, Eva Blom en Annabel Gerlach in actie. De turnsters lieten zien wat zij waard zijn en wisten zich, zelfs met een aantal foutjes, als 3e te plaatsen voor de NK finale.

Categorie A

In categorie A, het hoogste niveau van de turnsport, turnde senior Felicia van Veen met een samengesteld team van DOTO Bergschenhoek en KDO Lekkerkerk. Zij wisten zich als 5e te plaatsen voor de finale.

Succes

Al met al een succesvol eerste wedstrijdweekend van het seizoen voor GV Barendrecht. Het NK teams vindt in het weekend van 22 en 23 november plaats in Amsterdam waar de beste acht teams van Nederland gaan strijden om de titel.

Foto: Jeugd N3 (Maurice Smeets)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »