Volleybalclub CVV Spirit viert 50-jarig bestaan!

BARENDRECHT – [Foto’s + Historie] Vijftig jaar geleden, op 6 juli 1964, besluit een groepje Barendrechters een volleybalclub op te richten. Nu, 50 jaar later, viert CVV Spirit haar 10e lustrum. Een gebeurtenis waar de club, op vrijdag 30 mei en zaterdag 31 mei, uitgebreid stil bij staat. Op beide dagen zijn er verschillende activiteiten gepland in Sporthal Vrijenburgpoort. Barendrechters worden van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij deze Barendrechtse volleybalvereniging.

Sportieve viering

Vanmiddag wordt er in Sporthal Vrijenburgpoort een smashbalclinic en smashbaltoernooi gehouden. Naast het sporten kan er film worden gekeken en een hapje worden gegeten. Vanavond (Vrijdag 30 mei 2014) en vannacht (Vrijdag 30 mei 2014) zal er tussen 22:00 en 2:00 een 2-tegen-2 volleybaltoernooi worden gespeeld in de sporthal. In dit toernooi spelen zowel eigen leden van CVV Spirit als die van andere clubs tegen elkaar.

Update: De deelnemende jongeren kregen vanmiddag (Vrijdag 30 mei 2014) het nieuwe lustrumshirt en hebben hier de rest van de middag direct in gesport op de geluidswal langs de A15 (zie foto’s)

Open Huis

Morgenochtend vanaf elf uur ‘s ochtends is er een vriendentoernooi voor leden, oud-leden en vrienden van Spirit. Ook hier zijn Barendrechters uitgenodigd om te komen kijken en de deelnemers aan te moedigen. Dit toernooi duurt tot vijf uur ‘s middags. Tussen vier en zes uur ‘s middags houd CVV Spirit een receptie voor de spiritleden, oud-leden en buurtbewoners.

Update (1 juni): Gisterenmiddag (31 mei) heeft het vriendentoernooi plaatsgevonden in Sporthal Vrijenburgpoort (zie ook de foto’s). Na deze wedstrijden zijn alle leden bij elkaar gekomen en zijn de winnaars bekend gemaakt van het toernooi. Vervolgens werden diverse mensen bedankt voor hun inzet voor de club. Hierbij werd ook het nieuwe logo van CVV Spirit onthuld; ontworpen door één van de eigen leden van de club.

Namens BarendrechtNU: Van harte gefeliciteerd met het 50 jarig bestaan van CVV Spirit!

Fotoalbums

Historie: 1964 – 2014

De contributie van CVV Spirit werd in 1964 vastgesteld op f 2,50 en het clubtenue bestond uit een wit shirt met oranje embleem en een blauw broekje. Getraind werd in de enige gemeentelijke gymnastiekzaal die Barendrecht rijk was. Voor wedstrijden reisde men af naar de oude Energiehal in Rotterdam. In 1969 wordt sporthal Vitaal aan de Kruidentuin geopend en vanaf dat moment komt de vereniging pas echt tot bloei.

Op dit moment speelt het eerste herenteam promotieklasse en het eerste damesteam regiodivisie en ligt het aantal leden rond de 250. Sinds 2006 is sporthal De Vrijenburgpoort in Vrijenburg (Carnisselande) het thuishonk. Dit onderkomen heeft voor de vereniging veel voordelen: de nieuwe hal is ruim en licht, alle teams kunnen er trainen, er is een prachtige kantine in eigen beheer en de eerste teams zijn in de gelegenheid om op een centre court te spelen.

Spirit is voor iedereen

CVV Spirit heeft teams voor recreanten, dames en heren senioren en voor de A-, B-, C- en D -jeugd. Ook voor de allerjongsten is er plek in de vorm van de circulatievolleybal CMV. Deze nieuwe volleybalvorm is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar. Hierbij krijgen jonge volleyballers op verschillende niveaus op een speelse en vooral dynamische manier het spel onder de knie.

Gestreefd wordt naar een goede mix tussen competitief en recreatief volleybal. Hierbij wordt voor de hogere teams ten doel gesteld om in de regio Nederland-Zuid op hoog niveau mee te spelen. De jeugd word getracht door middel van talententrainingen door te laten groeien naar de hogere seniorenteams. Maar ook voor de lagere seniorenteams en recreantenteams, waar gezelligheid voorop staat, is bij Spirit ruim plaats.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »