https://barendrechtnu.nl/nieuws/sport/32712/hockeyclub-barendrecht-wil-met-blaashal-ook-zaalhockey-mogelijk-maken-op-sportpark-de-doorbraak

BARENdRECHT – Hockeyclub Barendrecht is voornemens in de wintermaanden een tijdelijke, overdekte sportaccommodatie te plaatsen op een van de hockeyvelden op sportpark De Doorbraak.

Het betreft een zogenaamde blaashal welke door middel van een lichte overdruk overeind gehouden wordt en jaarlijks gedurende de periode december tot en met februari gebruikt zal worden om te zaalhockeyen.

Blaashal

De (op)blaashal, die op het veld direct naast de parkeerplaats en BMX baan moet komen, is 47 bij 56 meter lang en biedt ruimte voor 2 speelvelden: “De locatie is bewust gekozen om het zicht op de hal te beperken. De hal is lager dan de aanwezige lichtmasten (ca. 13 meter) en ligt daarom in een aantal gevallen verscholen achter de reeds aanwezige wallen en is zodoende vanaf de Kilweg beperkt tot niet zichtbaar.

Inspraak omwonenden

Om het plaatsen van de hal in de wintermaanden mogelijk te maken dient een uitgebreide vergunningsprocedure gevolgd te worden door de club. Een onderdeel van deze procedure is inspraak van omwonenden. HCB: “De gemeente Barendrecht is voornemens medewerking te verlenen aan het initiatief van Hockeyclub Barendrecht als de procedure goed doorlopen wordt.

Gezien de huidige situatie omtrent het corona-virus is het helaas niet mogelijk omwonenden middels een inloopavond in het clubhuis te informeren over de locatie en uitstraling van de hal en is in overleg met de gemeente besloten een speciale webpagina in te richten met aanvullende informatie over het voornemen.

Het adres van deze webpagina is hcbarendrecht.nl/blaashal. De webpagina bevat naast tekeningen en impressies een omschrijving van het gebruik van de hal. Tevens is een speciaal emailadres in het leven geroepen waaraan vragen naar aanleiding van dit initiatief gestuurd kunnen worden. Het e-mailadres is  info.blaashal@hcbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »