Deel gesloten locaties in Barendrecht weer open door versoepeling coronamaatregelen, markt vanaf 15 mei weer volledig open

BARENDRECHT – Een aantal eerder gesloten locaties wordt, als gevolg van de bekendgemaakte versoepeling van de coronamaatregelen, weer opengesteld. Het gaat om het Cruyff Court in Lagewei, de parkeerplaats en het strand naast de parkeerplaats Molenpad, de parkeerplaats Zuiderlijk Randstad Molenstee en de parkeerplaats SV Besiktas (alleen voor leden van de vereniging) aan de Charloisse Lagendijk.

Ook de door de gemeente preventief gesloten parkeerplaatsen langs de Oude Maas worden geopend. De komende dagen worden linten, borden en hekwerken verwijderd.

Afsluitingen

In de afgelopen maanden werd een aantal locaties in Barendrecht aangewezen en afgesloten in het kader van de noodverordening COVID-19. Daarnaast werden, gelet op de maatregelen van het RIVM, de parkeerplaatsen langs de Oude Maas preventief afgesloten om de veiligheid op de voetpaden en aangrenzende gebieden te borgen.

De nadrukkelijke oproep richting inwoners om elkaar de ruimte te geven en drukke plekken te vermijden blijft. Handhaving en politie blijven drukke plekken actief monitoren. Deze maatregelen blijven heel hard nodig om het coronavirus te bestrijden.

Markten vanaf 15 mei weer volledig open

De markten op het Binnenhof en het Havenhoofd mogen vanaf vrijdag 15 mei weer volledig open. De gemeente Barendrecht heeft ontheffing aangevraagd voor de verkoop van non-food en die is door de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond verleend. Voor de marktondernemers vervalt hiermee het gebruik van de losse standplaatsen. De standplaatsen zijn vanaf 15 mei weer beschikbaar voor vaste en seizoensgebonden standplaatshouders die hier een vergunning voor hebben aangevraagd.

Burgemeester Van Belzen is blij met de verleende ontheffing: “We hebben de afgelopen weken laten zien dat goed wordt omgegaan met de opgelegde eisen en richtlijnen. Er zijn geen grenzen overschreden. Ik reken erop dat bezoekers en marktondernemers de algemeen geldende adviezen in acht blijven nemen. Zoals de handhaving van 1,5 meter afstand, het treffen van hygiënemaatregelen en het voorkomen van drukte.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »