HCB Heren 1 en Dames 1 aan kop, doelpuntenregen op Sportpark de Doorbraak

BARENDRECHT – Zowel het eerste Heren team als het eerste Dames team van Hockeyclub Barendrecht draaien een tot nu toe zeer succesvol seizoen. Met nog één wedstrijdronde te gaan voor de winterstop, staan beide ploegen aan kop in de hun poule.

HCB Dames 1

Het eerste Dames elftal, onder leiding van coach Arjen Laar, liet dit seizoen nog geen punt liggen. Dit levert het team een stevige koppositie op in de poule. Gisteren (Zondag 19 november 2017) speelden de dames voor eigen publiek tegen het eerste dameselftal van Prinsenbeek. Al snel scoort Liza Jansen de 1- 0 en ook het tweede Barendrechtse doelpunt kwam op naam van Liza. Tegenstander Prinsenbeek wist uit een strafcorner te scoren, 2- 1. Nog voor rust weet ook Emmi van der Zaan het doel van de tegenstander te vinden waardoor HCB met een voorsprong van 3-1- de rust in gaat.

Na de rust blijft Barendrecht de betere ploeg. Prinsenbeek scoort nogmaals uit een strafcorner maar door doelpunten van Nini van Dongen en Aline Onnink werd de eindstand 5-2

HCB Heren 1

De Barendrechtse heren ploeg speelde ook thuis tegen de hekkensluiter uit de poule HDS. Al na 10 minuten wist HCB te scoren vanuit een strafcorner situatie. De corner werd in eerste instantie gestopt maar in de rebound kwam de bal terecht bij Joost Valster die daarna de bal aflegde aan Daan van Dijk waaruit de 1-0 gescoord werd. HDS maakte de gelijkmaker. HCB bleef echter veel in balbezit en wist de kansen te creëren. Het was Thom Roolaart die z’n tweede goal van het seizoen binnen kon pushen, 2-1.

Na de rust waren het wederom de mannen van HCB die de wedstrijd naar zich toe trokken. Stephan Kooij scoorde twee doelpunten en Joris Wessels scoorde zijn eerste goal dit seizoen en wist met een zeer beheerste backhand de eindstand op 5-1 te zetten.

Artikelfoto door: Stefan Legemaate