BVV JO13-1 spaart trainingskamp in Newcastle bij elkaar, verliest nipt van Sunderland

BARENDRECHT – Afgelopen weekend stond het trainingskamp op het programma voor het hoogste D-pupillen team van BVV Barendrecht. De reis ging naar Newcastle, Engeland.

In het Noord-Oosten van Engeland gingen de spelers en ouders op bezoek bij de 3 grootste clubs van deze streek, namelijk Newcastle United- Sunderland en Middlesbrough.

Sponsoractie

Al weken keken de jongens uit naar dit weekend. Zo is er een grote sponsoractie opgezet om deze reis te kunnen bekostigen. Er werden maar liefst 92 dozen wijn verkocht voor de feestdagen aan familie en vrienden. Dit was mogelijk doordat Dave den Toom, eigenaar van de Wijnkelder in Barendrecht, de dozen voor de inkoopprijs aan ons heeft verkocht. Ook heeft Rene Hanselman, eigenaar van Hanselman Vastgoed BV. een ‘duit in het zakje’ gedaan zodat deze reis gemaakt kon worden. “Via deze weg willen we jullie daarvoor bedanken“, aldus BVV JO13-1 trainer Rob Storm

Trainingskamp

Het weekend begon met een wedstrijd, op de velden van de Academy of Light, tegen Sunderland. In een spannende pot verloren de jongens van de BVV nipt met 1-0. Er werd goed gevoetbald en dat viel ook de coach van Sunderland op. Met de complimenten en een gezamenlijke foto met de tegenstander (zie artikelfoto) ging de reis verder naar het Riverside Stadium. Dit is de thuisbasis van Middlesbrough. De promovendus waar Nederlander Marten de Roon actief is nam het op tegen ‘The hammers’ West ham United. Van dichtbij hebben we de Engelse voetbalsfeer mee mogen maken. (Uitslag 1-3)

De volgende dag werd het weekend afgesloten met een gasttraining door Bert-Jan Heijmans, oprichter van de Dutch-UK Football School en een stadiontour in het St James Park.

Geslaagd weekend

We kunnen terugkijken op zeer geslaagd weekend. Niet alleen het programma was fantastisch, maar ook de sfeer tussen de spelers en de ouders, aldus trainer Rob Storm.

We hebben in het weekend een goede basis gelegd om ons te handhaven in de zware 2e divisie. De komende weken zullen we ons verder voorbereiden op de 2e seizoenshelft en dat zal zaterdag as beginnen met een oefenwedstrijd tegen Oranje-Wit. Aanvang 10.15.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »