Zes podiumplaatsen voor CAV Energie bij Kids Run in Rotterdam

BARENDRECHT – Gisteren (Zaterdag 9 april 2016) was de Kids Run, het opwarmertje voor de Rotterdam Marathon, weer een feestje voor de jeugd van atletiekvereniging CAV Energie. De dag voordat de grote marathon losbarst was de Coolsingel het toneel voor de kinderen die 1 of 2,5 kilometer liepen tijdens de Kids Runs. Vervolgens was er voor iedereen nog de mini marathon over 4,2 kilometer.

In totaal gingen 95 Energie atleten van start. Na een groepsfoto, briefing en warming-up op Stadhuisplein en Lijnbaan, werden de startvakken opgezocht. Altijd een strijd om op de voorste rijen te komen, daarvoor moet je al een half uur van te voren in het vak aanwezig zijn. Dat is geen ideale voorbereiding, maar achteraan starten is ook geen optie.

Zes keer podium

Begeleid door pupillentrainers van Energie gingen de kinderen in verschillende leeftijdscategorieën van start. Gelukkig had de jeugd van Energie weinig last van valpartijen. Bij de jeugd 7-8 jaar was het meteen raak voor Bibi in ’t Veld. Zij finishte als eerste bij de meisjes op de 1 km in een tijd van 4.01 minuten (de vijfde tijd van de Energie atleten!) Bij de 9-10 jarigen was er een volledig Energie podium bij de meisjes. Gonda Boer won overtuigend; daarachter streden Lila van Nieuwkoop en Cecilia Lima voor twee overige podiumplaatsen. Bij de jongens 11-12 jaar won Pieter Fallaux overtuigend in een snelle 3.28 minuten. Haico Boer deed het zelfde als zijn jongere zus Gonda: winnen. Hij was nummer één op de 2,5 km bij de 13-15 jarigen.

Alle atleten en begeleiders van Energie kunnen terugkijken op een geslaagde dag waarbij zij even het marathon gevoel hebben mogen ervaren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »