Logo Waaltje Heerjansdam aan de Molenweg

HEERJANSDAM – [Reactie ‘t Waaltje] De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is gisteravond (Vrijdag 11 september 2020) overgegaan tot tijdelijke sluiting van twee weken van restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam (tot 26 september). Het aantal besmettingen is de afgelopen dagen opgelopen naar 16. “Er is op dit moment nog geen compleet beeld van het exacte aantal besmettingen en de nauwe contacten. Hierdoor kan de veiligheid van de gasten en medewerkers niet gegarandeerd worden“, aldus de veiligheidsregio.

Mede op advies van Cees Vermeer, directeur Publieke Gezondheid bij de GGD Zuid-Holland Zuid sloot Wouter Kolff, voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, in overleg met Hein van der Loo, burgemeester gemeente Zwijndrecht, restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam. Dit besluit is genomen op grond van artikel 47 van de wet publieke gezondheid en de aanwijzingen in de noodverordening van 21 augustus 2020.

Relatie met het restaurant

Vanaf eind augustus hebben 16 personen, gediagnosticeerd met een COVID-19 infectie, een relatie aangegeven met restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam. Deze personen zijn woonachtig in verschillende GGD-regio’s. Het betreft vier gasten en negen medewerkers van het restaurant. Van drie personen is de relatie met het restaurant nog onbekend.

Gezondheid inwoners voorop

Voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff: “Het belang van de gezondheid van onze inwoners staat voorop. Ik vind het dan ook essentieel dat bij een toenemend aantal besmettingen in een potentiële brandhaard direct actie wordt ondernomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ik begrijp heel goed dat een horecaondernemer zijn omzet hard nodig heeft, maar dit mag nooit ten koste gaan van de volksgezondheid.

Bekijk het aanwijsbesluit voor sluiting van restaurant ’t Waaltje.

Reactie ‘t Waaltje

Restaurant ‘t Waaltje: “Ondanks een goede samenwerking met de GGD heeft de Veiligheidsregio ZHZ besloten ons bedrijf tot en met 25 september te sluiten. Mede door de goede samenwerking en de onzerzijds transparante communicatie komt deze beslissing zeer onverwacht. We gaan er van uit dat de instanties de juiste beslissingen nemen. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Tot over twee weken.

Daarnaast geeft het restaurant zelf antwoord op een aantal (veelgestelde) vragen, o.a. over of medewerkers met Covid-19 verschijnselen hebben gewerkt: “Tijdens uw bezoek zijn er geen medewerkers met COVID-19 klachten aan het werk geweest. Indien medewerkers klachten hebben of ziek zijn, dan zullen deze medewerkers niet op het werk verschijnen. (…) U hoeft niet in quarantaine, maar het is belangrijk dat u uw gezondheid goed in de gaten houd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Regio« | »