Raadslid en ex-wethouder Versendaal door raad op de vingers getikt

BARENDRECHT – [Video] Dom, een beetje dom, met goede intenties en onverantwoord; dit zijn maar een aantal van de verwijzingen door de Barendrechtse politiek over het handelen van raadslid en voormalig wethouder Cees Versendaal (SGP/CU). Hij gaf als raadslid op eigen initiatief een verklaring aan de advocaat van een partij waar de gemeente Barendrecht een conflict mee heeft: Olympic Fruit aan de Spoorlaan.

De verklaring van de ex-wethouder werkt volgens het college in het nadeel van de belangen van de gemeente.

Conflict

De gemeente en ondernemer zijn al langere tijd in conflict over een probleem met een uitrit vanaf het bedrijventerrein naar de recent aangelegde Spoorlaan op bedrijventerrein oost. Deze sluiten niet goed op elkaar aan waardoor de uitrit volgens de ondernemer onbruikbaar is.

Verklaring aan advocaat

Raadslid Versendaal was tot 2014 wethouder met de ontwikkeling van dit bedrijventerrein in zijn portefeuille. Zonder overleg met het college of de huidige verantwoordelijke wethouder (Dhr Vermaat) heeft hij als raadslid nu zijn mening hierover geventileerd bij de advocaat van de ondernemer. Zijn intenties waren goedbedoeld, maar de advocaat heeft de verklaring anders gebruikt dan verwacht, aldus Dhr Versendsal. Hij wilde met zijn actie de partijen weer bij elkaar brengen om het geschil op te lossen: “met de kennis van vandaag, had ik mij meer kunnen beperken tot de feiten en mogelijk de volgorde van het bekend maken anders kunnen doen.

Vanwege de verklaring door het raadslid aan de advocaat werd op verzoek van SGP/CU een BING onderzoek gestart (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten). De resultaten hiervan werden afgelopen dinsdag besproken in de raad, waarbij voor de partijen ruimte bleef voor verschillen in interpretatie van de conclusies.

EVB: Onverantwoord

Voornamelijk EVB was keihard over het optreden van het SGP/CU raadslid: onverantwoord en niet volgens de integriteitsscore. “Deze verklaring is schadelijk voor de gemeente“,aldus Dhr van Orsel namens EVB. Vorige maand nog was de SGP/CU voorstander van een motie waarin EVB wethouder Vermaat van ‘zijn centrum aanpak’ moest worden gehaald vanwege mogelijke belangenverstrengelingen.

Desondanks zitten de gemeente en de ondernemer weer om de tafel. Er ligt een voorstel waar beide partijen hun specialisten op hebben gezet. Het gaat om een oplossing voor de uitrit op de Spoorlaan waarbij is gekeken naar zowel de kosten(verdeling) als wel hoe (verkeers)veilig de oplossing is.

Oplossing in zicht

Afgelopen dinsdag dienden partijen voornamelijk moties in om het probleem in de goede richting te duwen zodat er snel een oplossing komt. Hierbij gaf de huidige verantwoordelijk wethouder Dhr Vermaat aan dat de onderhandelingen momenteel in een beslissende fase zijn. Volgende week gaan de gemeente en ondernemer een beslissing nemen over een liggend voorstel om het probleem op te lossen. De kostenverdeling is hierbij voor beide partijen een belangrijk punt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »