Begraafplaats Den Ouden Dijck, 3e Barendrechtseweg

BARENDRECHT – Wethouder Vermaat heeft het huidige voorstel voor een crematorium aan de 3e Barendrechtseweg ingetrokken. Naast de ruim 2.200 handtekeningen tegen de komst van een nieuw rouwcentrum met crematorium, liet de EVB fractie begin deze maand weten het voorstel niet te steunen.

Wethouder Dirk Vermaat: “Wegens gebrek aan maatschappelijk en politiek draagvlak voor het initiatief heb ik in overleg met het college van Burgemeester en Wethouders besloten het voorstel in te trekken en te kijken naar alternatieve mogelijkheden om het voorzieningenniveau van de begraafplaats Den Ouden Dijck te verbeteren.

Den Ouden Dijck

Het voorstel omvatte een plan om op begraafplaats Den Ouden Dijck aan de 3e Barendrechtseweg een crematorium te bouwen. Veel omwonenden, waaronder telers, lieten tijdens de inspraakavond op 22 september weten tegen de komst van het crematorium te zijn. Overlast, vervuiling en een toename van de verkeersdrukte waren enkele van de argumenten.

De eigen fractie van de wethouder sprak zich begin van de maand uit tegen het plan: “De fractie van Echt voor Barendrecht vindt dat er voldoende gelegenheid is voor crematie in Rotterdam en omstreken“, aldus EVB fractievoorzitter Klaas Orsel.

De brief van wethouder Vermaat aan de raad sluit af met: “Ik zal u op de hoogte houden (en) over de mogelijke alternatieven informeren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »