Open dag en 85-jarig bestaan Edudelta College

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag hield het Edudelta College een open dag. Tijdens deze open dag werd tevens het 85-jarig bestaan van de school gevierd. Alle vakgroepen van het MBO waren vertegenwoordigd met een leuke activiteit. Dit liep uiteen van een “shit” quiz tot een schilderworkshop en van het maken van een hanging- basket tot het rijden op een pony.

Daarnaast was de wereld-keukenklas van het VMBO aanwezig en verwende de bezoekers met heerlijke zelf gebakken koekjes en loempia’s. Er was daarnaast natuurlijk informatie te krijgen over de opleidingen die er op Edudelta gegeven worden.

85 jaar onderwijs

De eerste leerlingen van de tuinbouwschool waren alleen mannelijke leerlingen, deze kwamen uit een agrarisch milieu en wilden, net als hun opa en vader, boer worden. Het eerste jaar was de school een eenmansschool met 21 leerlingen. De school, die toen De Gaarde heette, had toen al een duidelijke streekfunctie en dat is zo gebleven.

Vanaf 1960 moesten de leerlingen vijf dagen per week naar school en moesten er dus docenten aangesteld worden. Al snel meldden zich ook de eerste meisjes aan. Het gebouw was inmiddels aan een verbouwing toe. En daarmee groeide ook het aantal aanmeldingen voor de school. In 1980 zaten we toen op 400 leerlingen.

De volgende stap was het opzetten van het mbo. De leerlingen konden nu doorleren binnen hun vertrouwde omgeving.  Inmiddels is Edudelta college uitgegroeid tot een school voor jongeren met een brede belangstelling voor allerlei beroepssectoren.

Naast de bovengenoemde opleidingen biedt Edudelta college ook de mogelijkheid deel te nemen aan de speciale paardenklas. En sinds kort zijn wij ook de trotse aanbieder van de wereldkeukenklas op het vmbo. Vanaf klas 1 tot en met 4 krijgen de leerlingen theorie- én praktijkvakken, wat het leren een stuk makkelijker maakt.

Een groot aantal leerlingen stroomt dan ook door naar één van de richtingen op ons mbo. Denk hierbij aan dierenverzorging, paardenhouderij, plantenteelt, bloem en styling, onderhoud en aanleg van tuinen, maar ook handel en logistiek en een loonwerkersopleiding. Keuze genoeg dus!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »