Plusdag: Leerlingen onderzoeken schilderijen en 'goud' (Calvijn Groene Hart, Barendrecht)

BARENDRECHT – Vorige week bezochten de atheneumplusleerlingen van Calvijn Groene Hart tijdens een zogenaamde plusdag het Van Goghmuseum in Amsterdam of de Nederlandsche Bank. Deze plusdagen keren vier keer per jaar terug en bieden de vwo-plusleerlingen de mogelijkheid te werken aan complexe en uitdagende opdrachten om vaardigheden als onderzoek, organiseren, plannen, samenwerken en creativiteit te stimuleren en uiteraard de kennis uit te bouwen.

De leerlingen uit klas 1 en 2 verdiepten zich aan de hand van verschillende onderzoeksopdrachten in de ontwikkeling van het werk van Vincent van Gogh en vergeleken zijn schilderijen met werk van andere negentiende eeuwse kunstenaars uit de collectie. Zij kwamen zo tot bijzondere en interessante ontdekkingen. De plusleerlingen uit klas 3 kregen een rondleiding in de Nederlandsche Bank, waarna ze onderzoek hebben gedaan naar de waarde van geld. Alle groepen waren weer erg enthousiast en hebben duidelijk weer veel geleerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »