Voorlichting over online veiligheid in BLOK0180 voor jongeren en ouders

BARENDRECHT – De afgelopen weken heeft het Jeugd- en Jongerenwerk van KijkopWelzijn i.s.m. Bureau Leefstijl voorlichting gegeven aan ruim 1500 leerlingen van het Calvijn ’t Groene Hart en het Dalton Lyceum met het thema Online Veiligheid. In december en januari komen ook de leerlingen van het OZHW Groen College en de Focus Beroeps Academie langs.

Jongeren zijn vaak online, het hoort bij deze tijd en is niet meer weg te denken. Het delen van online informatie is onderdeel van hun communicatie. En het is ook leuk en handig. Maar er schuilen ook risico’s in de online wereld. Kennen ze de gevaren van sexting, foto’s doorsturen en grooming? Naast deze zaken kwam ook veilig online in het verkeer en de nieuwe AVG – wetgeving aan bod.

Voorlichting voor ouders

Jongerenwerk Barendrecht: “Om ook ouders beter te informeren over dit onderwerp organiseren we op dinsdag 18 december een ouderavond. Hoe kunt u uw kind beschermen tegen de online verleidingen?” De avond start om 19:00 en is in BLOK0180. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@blok0180.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »