Minister Slob: Edudelta College stopt op 1 augustus 2018 met aanbieden van onderwijs

BARENDRECHT – Halverwege april heeft het Edudelta College in Barendrecht ouders en leerlingen geinformeerd over de ontwikkelingen met betrekking tot een (eventuele) overname. De school zal na de zomervakantie (1 augustus), in ieder geval onder de huidige naam, stoppen in Barendrecht.

Sinds het nieuws bekend werd gemaakt laat de school al weten dat ze door willen gaan onder een andere naam. De wens is er, de plannen zijn er, de intentie is er ook, maar harde afspraken lijken ook vandaag (Dinsdag 1 mei 2018) nog te ontbreken.

Bestuur

BarendrechtNU vroeg de woordvoerder van de school naar de verdere ontwikkelingen. Hieruit blijkt dat de gesprekken in een volgende fase zijn aangekomen: er wordt met 3 partijen gesproken. De namen worden nog geheim gehouden. Eind maart gaf de school echter aan dat vóór 1 mei al duidelijk had moeten zijn “onder welk bestuur het onderwijs voor de toekomst is geborgd.

Wethouder Luijendijk (onderwijs) bevestigde vorige week dat er nog geen overeenkomst is, maar dat deze wel op korte termijn wordt verwacht “om de zekerheid te waarborgen“.

Geen garantie

Op de website van de school valt over het VMBO het volgende te lezen: “Het onderwijs gaat na de vakantie door op de huidige locatie met de vertrouwde docenten.” Over het MBO schrijft de school: “de gesprekken over de overname van het mbo-onderwijs (…) zijn in een vergevorderd stadium met één overnamepartner. Het onderwijs gaat na de zomervakantie door op de vertrouwde locaties.

Op de vraag van BarendrechtNU over hoe de school deze toezeggingen op de website kan garanderen werd ontwijkend geantwoord: “De stand van zaken is zoals op de website vermeld. De gesprekken tussen de partijen worden na de meivakantie voortgezet.” Een garantie kan, of wil, de school op dit moment dus nog niet geven: “Zodra de intentie-overeenkomsten met deze onderwijsorganisaties zijn getekend, zullen wij uiteraard de namen van deze partijen bekend maken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »