65 fietsen weggehaald tijdens 'grote schoonmaak' rond station Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft gisteren (Dinsdag 1 mei 2018) 65 fietsen weggehaald uit de fietsenstallingen rond station Barendrecht. De fietsen stonden al langere tijd bij het station en zijn de afgelopen weken niet weggehaald door de eigenaars.

Ambtenaren van de gemeente, BOA’s en vrijwilligers van buurtpreventie hebben geholpen bij het los knippen en afvoeren van de fietsen. Mensen die hun fiets alsnog terug willen halen hebben hier nog 3 maanden de tijd voor.

Schoonmaak

Alle weggehaalde fietsen waren voorzien van een label en stonden al sinds 15 april bij het station. “Aangezien het niet duidelijk is wie de eigenaar is, beschouwt de gemeente deze fietsen als een gevonden voorwerp (zie artikel 5:5 Burgerlijk Wetboek)“, zo stelt de gemeente.

Opslag fietsen

De gemeente slaat de verwijderde fietsen 3 maanden op aan de P.C. Hooftstraat te Ridderkerk. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 14 0180. Van fietsen die na 3 maanden niet door de eigenaar zijn opgehaald, doet de gemeente afstand (de fiets is na die 3 maanden dus niet meer op te halen bij de gemeente).

Wanneer u de verwijderde fiets gaat ophalen, moet u bewijzen dat de fiets van u is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een passende fietssleutel of een aankoopbewijs mee te nemen. Verder moet u uw legitimatiebewijs laten zien.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »