Koningsspelen op de Bongerd met recordpoging polonaise lopen door leerlingen van de Zeppelin, Draaimolen Hoeksteen en Tweemaster

BARENDRECHT – [Foto’s] Leerlingen van alle openbare basisscholen in Barendrecht hebben vandaag (Donderdag 26 april 2018) de Koningsspelen gehouden op Sportpark de Bongerd. De dag werd vanochtend (Donderdag 26 april 2018) begonnen op de atletiekbaan, alle leerlingen danste hier op het Koningslied ‘Fitlala’.

De deelnemende scholen De Zeppelin, De Driehoek, De Draaimolen en De Tweemaster, werden tijdens de sport en speldag geholpen door de Buurtsportcoach en (leerlingen) van het Dalton Lyceum en de Focus Beroepsacademie. Burgemeester van Belzen was aanwezig om het officiële startschot voor de sportieve dag te geven.

Recordpoging

Vlak voordat alle kinderen gingen sporten werd er nog een recordpoging gedaan, een recordpoging ‘polonaise lopen’ welteverstaan. De kinderen van alle scholen liepen in één (bijna) aaneengesloten polonaise een rondje over de atletiekbaan. Daarna konden de Koningsspelen van start gaan. Verspreid over de gehele Bongerd werden er o.a. sporten en spellen gespeeld bij de korfbalvereniging, op de velden bij BVV Barendrecht en op de atletiekbaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »