Binnenlandse Baan wordt tóch afgesloten: Verkeersveiligheid van bezoekers kan niet worden gegarandeerd

BARENDRECHT – Burgemeester van Belzen (veiligheid) heeft besloten om de Binnenlandse Baan op Koningsdag en het hele weekend af te sluiten voor al het verkeer, uitgezonderd lijnbussen en nood- en hulpdiensten. De weg gaat morgenochtend (Vrijdag 27 april 2018) om 11:00 uur dicht en opent weer op zondag 29 april om 18:00 uur. Ivm de activiteiten (oa een 17m lange hindernisbaan) is het Onderlangs ook afgesloten.

De verkeersveiligheid van bezoekers aan het centrum kan niet gegarandeerd worden door de te verwachten drukte rond de kermis en de markt, gecombineerd met nog niet afgeronde werkzaamheden aan en de nieuwe verkeerssituatie op het Binnenhof“. Tot op heden hebben er (voor zover bekend) tijdens de kermis twee ongevallen plaatsgevonden, niemand raakte hierbij gewond.

Informatie

Het lijkt er sterk op dat informatie over de onveilige situaties niet eerder bij de burgemeester terecht is gekomen. Vanochtend (Donderdag 26 april 2018) nog sprak BarendrechtNU kort (informeel) met de burgemeester over de situatie op de Binnenlandse Baan en of er werd overwogen om de weg af te sluiten.

Burgemeester van Belzen gaf aan dat er geen besluit was genomen om de weg af te sluiten omdat hierover afspraken zijn gemaakt met de ondernemers nadat de weg al 2 weken afgesloten was geweest. De burgemeester vertelde dat hij zich verder zou laten informeren. Dit is vanmiddag (Donderdag 26 april 2018) gebeurd op het gemeentehuis en hieruit is het besluit naar voren gekomen om de weg af te sluiten.

Update (15:58): Vragen van BarendrechtNU aan de gemeente: “Betrof dit een ingepland overleg of een door de burgemeester verzocht (spoed)overleg met dit besluit tot gevolg? En wat is precies de aanleiding voor het ‘niet kunnen garanderen van de veiligheid’; de situatie in zijn totaliteit, de ongevallen of andere zaken?” Antwoord van de gemeente: “We hebben in de afgelopen dagen de situatie gemonitord. De reden voor de afsluiting is de situatie in zijn totaliteit en de te verwachten drukte komende dagen.

Omleiding

De omleidingsroute loopt via de Buitenlandse Baan en Lindehoevelaan en wordt aangegeven via borden. Ook worden verkeersregelaars ingezet. Het Onderlangs is op Koningsdag afgesloten in verband met festiviteiten en op zaterdag en zondag bereikbaar via ’t Vlak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »