Leerlingen Dalton Lyceum winnen hoofdprijs voor beste robot ontwerp

BARENDRECHT – In de Beneluxfinale van de First Lego League, waar door 52 teams uit drie landen gestreden werd in kennis en vaardigheden in ontwerpen, programmeren en robotica, heeft team ‘Probots’ van het Dalton Lyceum een eerste prijs behaald voor het robotontwerp.

Het team van negen eersteklassers is afgelopen zaterdag, vergezeld door docenten en ouders, afgereisd naar Leeuwarden om daar deel te nemen aan deze internationale challenge.

Ontwerpprijs

In deze First Lego League wedstrijd waren in drie categorieën prijzen te behalen: Core Values, het Project als geheel en het Ontwerp. De daltonleerlingen behaalden de eerste prijs met hun ontwerp, waarbij de jury geoordeeld heeft over het ontwerpen van de robot, het bouwen ervan en de wijze van programmeren van de robot.

Een aantal teams had inmiddels enige ervaring met dit soort wedstrijden; de brugklassers van het Dalton deden voor de eerste keer mee, gecoacht door hun ouderejaars schoolgenoten: “Dan is het een geweldige prestatie dat het team “Probots”, zoals zij zich noemden, de ontwerpprijs in de wacht wist te slepen. De award prijkt in het technasiumlokaal.

Binnenkort zal een team bovenbouwleerlingen van de school afreizen naar Italië om daar deel te nemen aan een internationale wedstrijd robotica.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »