Team Probots van Dalton Lyceum haalt 3e plek tijdens robotwedstrijd, door naar Benelux finale

BARENDRECHT – Op vrijdag 24 november zijn 3 teams van het Technasium van het Dalton Lyceum in Barendrecht naar de regiofinale van de First Lego League gegaan. De groepen hebben eerst hun robots en presentaties in de klas gehouden en de beste robots mochten door naar de regio finale.

In hun vrije tijd en onder begeleiding van 4e klassers hebben zij de puntjes op de i gezet. Uiteindelijk heeft de groep “Probots” het allround zo goed gedaan dat zij 3e zijn geworden!

Robots

Op het gebied van de robotprestatie, robotontwerp, presentatie over een chip in dijken om mensen te waarschuwen als de waterstand gevaarlijk wordt en ze tijd te geven om te evacueren en op het gebied van corevalues, de samenwerking, hebben de leerlingen de op 2 na beste prestatie neergezet.

De beste 3 allround teams mogen naar de Benelux finale op 3 februari in Friesland. Veel ouders en opa’s en oma’s zijn komen supporten. De teamcoaches zijn super trots en wensen het team alle succes met de Benelux finale op 3 februari in Friesland.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »