250 kerstmannen en vrouwen lopen €7.000 bij elkaar voor Hospice De Reiziger

BARENDRECHT – Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor de 5e Rotary Santa Run in Barendrecht, die op zaterdag 23 december zal worden gehouden. Aanmelden per categorie kan via de website van de Santa Run Barendrecht per persoon of voor een hele groep. Er is een prijs voor de grootste groep deelnemers die zich met één formulier inschrijft.

Deelname staat open voor volwassenen en kinderen en er zijn drie categorieën: de 5 km prestatieloop, de 3 km fun run en een 3 km wandeling. Uiteraard wandelen/rennen alle deelnemers in kerstman pak. De opbrengst van de Santa run komt ten goede aan hospice “De Reiziger”.

Prijzen

Hoewel deelnemen belangrijker is dan winnen, is er voor de eerste deelnemers van de 5 km en de 3 km een mooie prijs, beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor Berkman. Uiteraard hoort daar ook een trofee bij ter herinnering.

Na afloop krijgt iedere deelnemer een herinneringsmedaille en, zoals gebruikelijk, een goed gevulde goody bag met consumptiebon voor een passende versnapering.

Routes

De routes zijn dit jaar vernieuwd. De 5km prestatieloop en 3km Fun Run gaan vanaf de Dorpsstraat over de Hoefslag, richting de wijk Molenvliet. De 3km Fun Run gaat vanaf hier terug richting de Oude Dorpskern, de 5km route gaat door over de Middeldijk, en een stuk door de wijk Zichtwei. Vanaf hier gaan ook de 5km deelnemers weer terug over het provinciaal fietspad richting de Dorpsstraat.

De 3km wandeling loopt vanaf de Dorpsstraat via een kleine omweg richting de Middenbaan, door park Buitenoord en via de 2e Barendrechtseweg terug naar de Dorpsstraat.

Doormanplein

Ook voor niet lopers is het erg leuk op het Doormanplein in Barendrecht op 23 december. Vanaf 14:00 uur is er gezellige muziek ter voorbereiding van de Santa run. Na de warming up om 15:15 vindt de start plaats, waarna het plein zal worden gevuld met muziek van shanty koor “de Hoekse Waard” . Het wachten op de lopende familieleden en vrienden wordt daarmee zeer aangenaam. Tot ca. 18:00 uur zal het shanty koor een paar optredens verzorgen, afgewisseld met muziek van een DJ.

Hebt u interesse in de activiteiten van de Rotary club Barendrecht, of wilt u meehelpen in de organisatie van de Santa run, neem dan contact op via santarun@rotarybarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »