Daltonleerlingen en robots strijden succesvol in Italië

BARENDRECHT – Tijdens de voorjaarsvakantie heeft het ULteam van het Dalton Lyceum in Aviano in Italië met andere internationale studententeams succesvol gestreden op het FIRST© Tech Challenge Tournament. In een korte pitch heeft het team de jury zodanig overtuigd dat het door is naar de Dutch Open op 25 mei a.s. in Eindhoven.

Het FIRST© Tech Challenge Tournament is een jaarlijks terugkerend studentgerichte wedstrijd waarbij internationale teams van middelbare scholieren met hun zelfontworpen en zelfgebouwde robots strijden die zowel met als zonder besturing verscheidene opdrachten moeten uitvoeren. Het ULteam bestaat uit 7 leerlingen van verschillende leeftijden die op het Dalton Lyceum de technasium-route op de havo of het vwo volgen.

Samenwerken

Stian Barendregt: “Op vrijdag zijn we de hele dag bezig geweest met bouwen en testen. Soms hadden we behoorlijke tegenslagen, zoals een motorcontroller die kapot ging.” Teamlid Frank Sprangers vult aan: “Uiteindelijk hebben we iedere tegenslag overwonnen en konden we toch aan de wedstrijd deelnemen.” Timon Korpershoek: “Het was echt een waanzinnig leuke ervaring waarvan we veel geleerd hebben over de robot, maar ook over samenwerken.

Ondertussen zijn de 7 teamleden al weer fanatiek bezig om de robot nog verder te verbeteren, zodat ze in Eindhoven een super prestatie kunnen neerzetten.

Foto: V.l.n.r. Timon, Frank, Niels, Stian, Max, Thomas en IrisBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »