Calvijn Groene Hart, Barendrecht

BARENDRECHT – Dinsdag 13 december heeft Calvijn Groene Hart uit Barendrecht een contract gesloten met Air Liquide en Jet-Net. Jet-Net is een Jongeren en Technieknetwerk waarbij een koppeling met een technologisch bedrijf en een voortgezet onderwijsschool voor vwo en havo de basis vormt van extra inspirerend onderwijs en een goede kennismaking met en voorbereiding op technische vervolgopleidingen.

Grote chemische industrieën in Nederland hebben Jet-Net opgericht, omdat zij evenals de studenten gebaat zijn bij een betere instroom in de exacte vervolgopleidingen. Het blijft een uitdaging voor deze bedrijven hoog opgeleid personeel te werven.

Door middel van kennisuitwisseling, bedrijfsbezoeken en gastlessen krijgen de leerlingen een duidelijker beeld van wat een bedrijf als Air-Liquide doet. Het inzicht in de mogelijke beroepen, opleidingen en toekomstmogelijkheden kan de leerlingen helpen bij het maken van een studiekeuze.

Air Liquide heeft een krachtinstallatie op het terrein van Shell Pernis. Hier staan tweegasturbines om de gehele raffinaderij van stroom te voorzien.  Wereldwijd heeft de Franse multinational 68000 werknemers en vestigingen in tachtig landen. Het bedrijf draagt bij aan de ontwikkeling van duurzaam beton, waarbij voor het uitharden geen water maar koolstofdioxide gebruikt wordt.

Het bedrijf houdt zich tevens bezig met Healthcare. De concrete koppeling van de werkzaamheden van Air Liquide naar de schoolvakken vindt daarom plaats bij zowel scheikunde, natuurkunde als biologie. De docenten, directie en leerlingen van Calvijn Groene Hart zijn zeer enthousiast over de samenwerking en dat geldt eveneens voor Air Liquide.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »