Video: 35 jaar kantine VV Smitshoek

BARENDRECHT – [Video] Op 19 december is het 35 jaar geleden dat met een groot feest de stenen kantine van de voetbalvereniging geopend kon worden. Van april tot december 1981 had een groot aantal vrijwilligers meegeholpen aan de bouw van dit eerste stenen onderkomen. Ad Rietdijk heeft het bouwproces en de ingebruikneming toen met zijn filmcamera in mooie beelden vastgelegd.

Dat stukje lokale voetbalgeschiedenis heeft Ad nu samen met Bas Romeijn bewerkt tot een interessante video met geluid zodat iedereen dit stuk clubgeschiedenis kan bekijken of opnieuw beleven. Ad Rietdijk heeft daarvoor zelf het commentaar ingesproken.

Veel prominente clubleden zijn in de film in de rol van bouwvakker terug te zien. Een paar namen, Piet van `t Hof, Sjerp Haitsma, Theo Mul, Gerrit Stolk, Rien Ouwens, Peter Hogeweg en natuurlijk  Joop Nootenboom. En die oude bijna verrotte houten kantinekeet? Die werd met veel plezier gesloopt en verbrand.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »