Leerlingen Groene Hart naar Barendrechtse zusterstad Louny

BARENDRECHT – [Foto’s] Vorige week hebben leerlingen van Groene Hart weer deelgenomen aan een uitwisseling met leerlingen uit het Tsejchische Louny in het kader van de stedenband met Barendrecht. De reis per vliegtuig was voor een aantal bovenbouwleerlingen vwo en havo van Groene Hart al een belevenis op zich, omdat het de eerste vliegreis van hun leven was. Gelukkig verliep de vlucht voorspoedig.

Gastgezinnen

Het gehele weekend verbleven de leerlingen bij hun gastgezinnen waarmee ze uiteenlopende activiteiten ondernamen. Maandag ontving de directeur van het Gymnasium uit Louny alle leerlingen met open armen op school. Ze namen deel aan lessen, werkten aan projecten en ervoeren de verschillen met het Nederlandse onderwijs. Aansluitend speelden de leerlingen een oriëntatiespel en midgetgolf in Louny.

Karlovy Vary

Dinsdag stond een bezoek aan de prachtige historische stad Karlovy Vary op het programma. Op woensdag gingen de leerlingen weer op school aan de slag met hun onderzoeksopdrachten, die ze aansluitend op het gemeentehuis aan de loco/burgemeester van Louny presenteerden. Vervolgens konden de leerlingen ervaren hoe het is om in een zweefvliegtuig door de heuvels van Rana te vliegen, een adembenemende ervaring.

Lidice

Donderdag reisden de leerlingen af naar het prachtige Lidice en uiteraard mocht ook een bezoek aan de indrukwekkende hoofdstad Praag niet ontbreken. ´s Avonds genoot iedereen van een gezamenlijk diner en kon iedereen zich ook nog uitleven op de bowlingbaan.

Afscheid

Vrijdag volgde een emotioneel afscheid van de gastgezinnen. Sommige leerlingen maakten alweer afspraken om elkaar in de vakantie buiten het uitwisselingsproject om te ontmoeten. De leerlingen en niet te vergeten de enthousiaste begeleiders kijken dan ook terug op een zeer geslaagde week.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »