Dorpskerk, Oude Dorpskern, Barendrecht

BARENDRECHT – Sinds vele jaren wordt de eerste zondag van oktober door de Protestantse Kerk Nederland betiteld als Israëlzondag, een zondag waarop de christelijke gemeente haar “onopgeefbare verbondenheid” met Israël wil accentueren . Dat is dan ook de reden dat de wijkgemeente Dorpskerk in een zangdienst op zondagmiddag 2 oktober om 17.00 uur aandacht wil besteden aan joodse (synagogale) zang.

Het Nieuwerkerks Mannenkoor o.l.v. dirigent Gerard Lange zal zijn opwachting maken in de Dorpskerk, het is een koor dat zich speciaal toelegt op dit liedrepertoire en er daarom door de jaren veel ervaring mee heeft opgedaan. Koor en aanwezigen zingen ook een aantal liederen gezamenlijk en de vertaling van het gezongene is in de orde van dienst opgenomen.

De voorganger in deze dienst is  ds. Jan Willem Stam en het orgel wordt bespeeld door Hans van Gelder. U wordt van harte uitgenodigd een uur mee te zingen en te bidden “in het spoor van de synagoge”.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »