Uitwisseling 5 VWO Calvijn Groene Hart met Franse scholieren

BARENDRECHT – Vorige week vond er een uitwisseling plaats tussen leerlingen uit 5vwo tweetalig van Calvijn Groene Hart en hun uitwisselingspartners van Lycée Ste. Agnès in Angers, Frankrijk.  De week was van begin tot eind gevuld met gevarieerde, leuke en leerzame activiteiten.

Uitwisseling

Dinsdagmorgen vertrokken de leerlingen en hun begeleiders en ze kwamen aan het eind van de middag in Angers aan. Hier wachtte hen een warm welkom om vervolgens naar het lycée te gaan, waar iedereen mocht smullen van pains au chocolat en wat te drinken. Vervolgens vertrokken de deelnemers naar hun gastgezinnen om daar de avond door te brengen.

De woensdag startte met een wandeling door de stad. Eén van de meest indrukwekkende gebouwen die de leerlingen bezochten, was het Château d’Angers, een prachtig kasteel met indrukwekkende tapijten van de Apocalyps. Ook hebben ze de kathedraal bewonderd en een wandeling gemaakt door het Middeleeuwse deel van de stad, waar het oudste huis dateert van 1399.

Donderdag was een erg leuke lesdag: iedereen volgde Spaans, heeft Franse woordspelletjes gedaan en daarna gezamenlijk een warme maaltijd genuttigd in de kantine. Bovendien mochten de leerlingen zelf crêpes maken. ’s Avonds vond er een presentatie voor de ouders van de Franse leerlingen plaats, die werd afgesloten met het nuttigen van allemaal zelfgemaakte, Franse hapjes.

Vrijdagochtend stond een bezoek aan het Franse platteland op het programma, waarbij ook een échte wijnboer werd bezocht. Hierbij hoorden een mooie wandeling door de wijngaarden en een maaltijd van ‘fouasses’, typisch Franse broodjes met allerlei vullingen. Hierna speelde iedereen een variant op Jeu de Boules, genaamd Boule de Fort. Dit spel viel erg in de smaak.

Zaterdag brachten de leerlingen met hun gastgezinnen door en die dag werd dan ook heel gevarieerd ingevuld met voetbalwedstrijden, Futuroscope, bioscoop, winkelen en vooral genieten. Dit vormde een mooie afsluiting van een zeer geslaagde uitwisselingsweek.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »