Schuldhulpmaatjes ontvangen certificaat van wethouder

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Dinsdag 9 februari 2016) heeft wethouder Lennart van der Linden (sociale zaken) certificaten uitgereikt aan 20 Barendrechters die de cursus schuldhulpmaatje met succes hebben afgerond.

Deze gecertificeerden kunnen hierdoor binnenkort aan de slag als vrijwilliger om mensen uit Barendrecht te helpen bij het oplossen van schuldproblemen.

Schuldhulpmaatjes

De gemeente heeft de cursus gegeven via KijkopWelzijn. Schuldhulpmaatjes helpen mensen met het op orde krijgen én houden van de persoonlijke financiën: het ordenen van papieren,  het invullen van formulieren en de toeleiding naar schuld(hulpverlening). Het is dankbaar werk, omdat de drempel van inwoners om hulp te vragen soms als hoog wordt ervaren. Daardoor stapelen problemen zich op.

Een schuldhulpmaatje kan een groot verschil uitmaken om te voorkomen dat problemen ontstaan of erger worden. Hun onafhankelijkheid en tijd voor persoonlijke aandacht geeft vertrouwen en helpt mensen hun problemen aan te pakken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »