Leerlingen Dalton Barendrecht herdenken Holocaust

BARENDRECHT – Afgelopen zondag werd in Amsterdam herdacht dat het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz op 27 januari 1945 bevrijd werd. Er was een stille tocht en er werden toespraken gehouden, door onder andere de burgemeester van Amsterdam, bij het spiegelmonument in het Wertheimpark.

Leerlingen uit VWO 5 van het Dalton Lyceum die deelnemen aan het project Shoa woonden deze herdenking bij. Naast de snijdende wind werd het hun ook koud om het hart door de emotionele toespraken en de serene sfeer in het park.

Rondleiding

Na afloop van de herdenkingen togen de leerlingen naar de Hollandse Schouwburg al waar ze een rondleiding kregen op de plek waar de Amsterdamse joden in de oorlog verzameld werden en vanwaar ze naar Westerbork en later de afgrijselijke oorden in Oost-Europa getransporteerd werden.

Nieuwe dimensie

Aanwezig zijn daar waar de geschiedenis heeft plaatsgevonden geeft volgens een aantal leerlingen de geschiedenis een nieuwe dimensie. Het is niet langer een verhaal van onbekende mensen en enorme aantallen, de geschiedenis gaat leven en krijgt een gezicht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »