Koffie, thee en luxe broodjes op NS station Barendrecht

BARENDRECHT – Reist u regelmatig met de trein vanuit Barendrecht? Dan kunt u het wachten op uw trein binnenkort een stuk aangenamer maken met een lekkere, warme kop koffie of thee. Ondernemer Bart van Sikkelerus staat naar verwachting vanaf begin februari met zijn mobiele koffiewagen ‘Pure’ bij het NS station.

De koffiewagen zal op werkdagen tussen 6:30 en 18:00 bij de ingang van station Barendrecht te vinden zijn. Tot op heden was er op station Barendrecht geen enkele horecagelegenheid aanwezig voor de reizigers.

Koffiewagen

Met de komst van de koffiewagen is Barendrecht niet alleen een mobiele horeca-gelegenheid rijker, maar ook een bezienswaardigheid. Van Sikkelerus: “Ik heb twee passies: koffie en oldtimers. Deze twee komen samen in mijn mobiele koffiewagen. Ik wil de reizigers laten genieten van echte koffie, geserveerd vanuit een oldtimer paardenwagen uit 1966.

Station Barendrecht

Het roer om “Twee jaar geleden ben ik mijn baan kwijtgeraakt en na twee tijdelijke banen heb ik een aantal maanden geleden de knoop doorgehakt om voor mijzelf te starten”, vertelt van Sikkelerus. “Ik kom regelmatig op station Barendrecht en het heeft mij altijd verbaasd dat hier geen mogelijkheid is om een lekkere kop koffie te krijgen. Dus heb ik de NS een mail gestuurd over mijn plannen om met een koffiewagen te starten en dat idee werd positief ontvangen!

Koffie, thee en luxe broodjes

Naast koffie verkoop ik ook speciale theesoorten en luxe broodjes van bakkerij Bussing. De broodjes worden dagelijks vers geleverd en klaargemaakt terwijl je wacht. Ik heb een paar maanden geleden mijn papieren gehaald voor barista. Daarna heb ik een aantal workshops gevolgd voor latte-art.”

Vergunning

Arjan Goedhart van de gemeente Barendrecht: “Bart van Sikkelerus is zijn baan kwijtgeraakt en gaat straks aan de slag met zijn eigen onderneming. Hij laat zien dat je met wilskracht en ambitie veel kunt bereiken en jezelf uit een uitkeringssituatie kunt halen. De gemeente heeft geholpen met de vergunningaanvraag maar de onderneming die er straks staat, is helemaal zijn eigen verdiensten en daar mag hij best trots op zijn!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »