Failliete MS Mode Carnisse Veste maandag toch weer open

BARENDRECHT – Even leek het erop dat de 130 MS Mode vestigingen in Nederland de deuren hadden gesloten, voor langere tijd of zelfs voor goed. Ook op de Carnisse Veste in Barendrecht is MS Mode vrijdag en zaterdag gesloten gebleven. Met een briefje op de deur bood ‘Team Barendrecht’ excuses aan voor de sluiting.

Alle MS Mode winkels gaan maandag toch weer open, het is echter nog niet bekend voor hoe lang. Inmiddels heeft de curator namelijk nieuwe afspraken gemaakt met de Rabobank waarbij een ‘voor beide partijen tevredenstellende regeling is getroffen’, zo schrijft het Financieel Dagblad.

Overname

Curator Frits Kemp spreekt van ‘een goed akkoord, dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden.’ Er zouden al zeker een dozijn gegadigden hebben aangeklopt om MS Mode, of delen daarvan over te nemen. Bronnen melden dat onder hen ook eigenaar Roland Kahn is.

Dat de winkels en de webshop weer open gaan, zeggen de Rabobank en de curator. Beide partijen sloten een akkoord over de voortzetting van de keten tijdens het faillissement. Ze noemen het ‘in het belang van alle betrokkenen’, ook omdat dit de mogelijkheden op een doorstart vergroot.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »