BARENDRECHT – Modeketen MS Mode is vandaag (Donderdag 11 augustus 2016) officieel failliet verklaard door de rechter. De keten heeft in Nederland 130 winkels waarvan er één in winkelcentrum Carnisse Veste is gevestigd. De deuren van deze vestiging gingen vanmiddag (Donderdag 11 augustus 2016) waarschijnlijk voor goed dicht.

Hiermee komt er mogelijk opnieuw een winkelpand leeg te staan in het winkelcentrum, direct tegenover het leegstaande pand van het eerder dit jaar failliet verklaarde bedrijf The Candy Factory. In mei van dit jaar opende MS Mode nog de nieuwe winkel, het filiaal verhuisde naar de andere kant van het winkelcentrum om plaats te maken voor de Action.

Failliet

Voor de ruim 900 medewerkers (660 FTE) van MS Mode Nederland is ontslag aangevraagd, het UWV zal 6 weken lang de salarisbetaling overnemen. Ondanks het eerder aangevraagde faillissement zouden de winkels volgens de curator nog minimaal een maand open blijven, dit plan is door het officieel geworden faillissement inmiddels van de baan. Ook de webshop is inmiddels gesloten.

Doorstart

Een formule waar de winkels van dicht zijn wordt heel snel minder waard en onverkoopbaar“, zegt curator Frits Kemp. “Ik denk dat er geen mogelijkheid meer is om het bedrijf in de lucht te houden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »