Eerste gronduitgifte: Van Gelder groente & fruit vestigt zich op Nieuw Reijerwaard

BARENDRECHT/RIDDERKERK – Vandaag (Dinsdag 31 mei 2016) hebben Lennart van der Linden, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), en Gerrit van Gelder, directeur van Van Gelder groente & fruit, de handen geschud op de verhuizing van Van Gelder naar Nieuw Reijerwaard. Van Gelder groente & fruit gaat zich vestigen op een kavel van 3,7 ha op het adres Krommeweg 10. De bouw zal starten in het voorjaar van 2017.

Nieuw Reijerwaard is een uitbereiding van 96 ha op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk. Gezamenlijk vormen zij Foodcenter Reijerwaard: het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. Foodcenter Reijerwaard biedt een breed scala aan vestigingsmogelijkheden speciaal voor dienstverlenende bedrijven die elkaar versterken, zoals (inter)nationale handelsbedrijven, verpakkers en bewerkers van groente en fruit, koelcapaciteit en pallethandel.

Verheugd

Voorzitter Lennart van der Linden is verheugd over deze eerste uitgifte: “Van Gelder groente & fruit is een vooraanstaand bedrijf binnen de agrologistieke sector en past heel goed op Nieuw Reijerwaard. Ik verwacht dat de vestiging van Van Gelder zeker een aanzuigende werking gaat hebben op andere bedrijven in deze sector. Met de hoogwaardige uitstraling die Van Gelder voor ogen heeft, worden zij een prachtig uithangbord voor de sector en ons cluster.

Van Gelder

Voor Van Gelder betekent dit de volgende stap in de ontwikkeling van de organisatie. Het familiebedrijf keert terug naar de locatie aan de Krommeweg waar het in de jaren ‘50 allemaal begonnen is met het telen van spruiten. Van Gelder is uitgegroeid tot een bedrijf met landelijke dekking en heeft meer dan 300 medewerkers. Vanuit Ridderkerk levert Van Gelder alles dagvers op het gebied van aardappelen, verse groenten en fruit. Ook het bewerken, ompakken en produceren van groenten en fruit vindt plaats op de locatie in Ridderkerk.

Gerrit van Gelder kijkt uit naar de nieuwbouw: “De nieuwbouw op deze locatie biedt een enorme kans voor ons bedrijf. Op de nieuwe locatie kunnen we de logistiek optimaliseren, inspelen op de vele ontwikkelingen in onze sector en weer verder groeien.

Foto: Gerrit van Gelder (l) en Lennart van der Linden (r) (Fotograaf: Rob Kamminga)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »