Feest: De Zorgnijverij bestaat één jaar!

BARENDRECHT – Gisteren (Zondag 29 mei 2016) was het precies een jaar geleden dat de deur van de Zorgnijverij officieel en feestelijk geopend werd door Burgemeester van Belzen. De Zorgnijverij is een christelijke stichting die dagbesteding biedt aan jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis.

Op 1 juni ging de eerste medewerker (lees: cliënt) aan de slag met Carolijn als begeleider, aldus Erna Noordijk (bestuurder van De Zorgnijverij). Er werd gewerkt aan één werkbank en de medewerker kwam 5 dagdelen. Al spoedig volgde de tweede en derde medewerker en kwamen er dagdelen bij omdat de medewerkers het erg naar hun zin hadden. Zo kreeg de dagbesteding steeds meer vorm en werd het team steeds meer compleet.

Ontwikkelingen De Zorgnijverij

Op dit moment staan er drie werkbanken en wordt er vier dagen gewerkt in de Zorgnijverij. Ook kinderen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische aandoening vonden hun weg naar de Zorgnijverij op de woensdag- en vrijdagmiddag. Dankzij het contract dat de Zorgnijverij inmiddels met de BAR gemeenten heeft kan de Zorgnijverij kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een ZIN (zorg in natura) of PGB indicatie nu zorg op maat bieden.

De Zorgnijverij blijft zich ontwikkelen. Enkele maanden geleden is er een kwaliteitssysteem aangeschaft, waarvoor Erna en Carolijn weer in de schoolbanken zijn gekropen. Zo kunnen zij de verslaglegging van de cliënten optimaliseren en zijn zij volop aan de gang om een gecertificeerde Zorginstelling te worden. Als je vraagt hoe zij het eerste jaar hebben ervaren dan beginnen zij te stralen. Erg positief! “Wij worden er heel gelukkig van als we onze medewerkers met plezier zien (samen)werken. We merken dat voordoen, samendoen en nadoen bij sommige van hen al zelf doen is geworden. We zijn blij met iedereen die ons al wist te vinden het afgelopen jaar. Zo worden onze producten te koop aangeboden in verschillende bedrijven in Barendrecht. De samenwerking met het bedrijfsleven is goed voor onze medewerkers. Het geeft hen de waardering die zij zo keihard nodig hebben. We zien de toekomst van de Zorgnijverij dan ook vol vertrouwen tegemoet!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »