Video 1964: Barendrecht viert de 10.000ste inwoner

BARENDRECHT – [Video] U leest het goed, want het gaat over de zomer van 1964. Judith den Otter zorgde toen door haar geboorte voor dat mooie getal. Het werd gevierd met cadeaus van het gemeentebestuur voor de gelukkige, beschuit met muisjes voor de kinderen op de basisschool en een ballonwedstrijd.

De beschuiten met muisjes kwamen van Hooimeijer, die ook de ballonwedstrijd organiseerde. Tussen al het materiaal dat de familie Hooimeijer jaren geleden aangedragen had voor het maken van een documentaire over de hele geschiedenis van de voormalige beschuitfabriek, bleek ook een leuk filmverslag van de ballonwedstrijd te zitten. Een film die indertijd opgenomen was door Joost Hooimeijer, de filmende directeur van de beschuitfabriek.

Restauratie

Bas Romeijn: Dat kleurenfilmpje heb ik gerestaureerd en er een mix van geluid aan toegevoegd. Daarbij is het verslag van De Schakel over het gebeuren, als commentaar ingesproken door Gerard Hofsté.  Een oud muzikant die de film zag, was verbaast: “Ik kan me niet herinneren dat we deze muziek ooit gespeeld hebben”, riep hij. En dat klopt, omdat ook de muziek is toegevoegd.  Maar de Fanfare en de Majorettes lopen desondanks, keurig in de pas. Zo’n duizend kinderen trokken samen met B&W en de fanfare naar het sportpark Ziedewij om hun ballonnen op te laten.

De gemeente Barendrecht telt inmiddels ruim 47.500 inwoners.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »