Masterplan cultuureducatie De Baerne aangeboden: Cultuureducatie en ontwerpvisie De Baerne

BARENDRECHT – Kort na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door de gemeente, Theater het Kruispunt, CultuurLocaal en KunstCreatief Barendrecht, is afgelopen week het Masterplan De Baerne aan wethouder Vermaat overhandigd. Het was voor de samenwerkende partijen een tour de force om op korte termijn een onderbouwd plan voor de Baerne én voor de ontwikkeling van cultuureducatie te kunnen presenteren.

Niet alleen is er bij de plannen voor de Baerne nagedacht over een nieuwe uitstraling van het gebouw, maar ook hebben de partners uitgebreid met elkaar gesproken over de visie op cultuureducatie in Barendrecht en Carnisselande.

Gebouw De Bearne

De ontwerpvisie, gemaakt door architectenbureau ARD, tevens onderdeel van het masterplan, is een mooie inspiratiebron. Hierin wordt een toegankelijk en transparant gebouw De Baerne geschetst als middelpunt van cultuureducatie. Het gebouw wordt aangepast aan de moderne eisen met o.a. een flexibele BaerneZaal, die geschikt gemaakt kan worden voor allerlei soorten gebruik.  Muziek, theater, film, cabaret, exposities, alles kan een plaats krijgen in een vernieuwde Baerne.

Waardering

Wethouder Vermaat sprak zijn waardering uit voor het vele werk dat is verricht en benadrukte dat Barendrecht over voldoende ‘stenen’ beschikt, maar dat het uiteindelijk om een goede visie op cultuureducatie gaat. Wethouder Vermaat was blij dat het masterplan juist nu, kort na de gemeenteraadsverkiezingen, kon worden aangeboden, zodat de nieuwe raad en het college zich tijdig over de plannen kan buigen.

Foto: Overhandiging van het masterplan aan wethouder Vermaat (Fotografie: Sheby Hogenbirk)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Cultuur« | »