Verbinden en bewegen tijden Wijkdag Binnenland/Noord, Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag (3 juni) vond de 1e Wijkdag in de gemeente Barendrecht plaats. Deze middag welke bezocht is door ruim 150 buurtbewoners was direct een groot succes.

Bewegen

Voetballen met de trainers van Feyenoord, je eigen schilderij knutselen bij het kinderwerk van KijkopWelzijn en met een fotospeurtocht van de Buurt Bestuurt alle speelplekken van de wijk ontdekken, de kinderen uit de wijken Binnenland en Noord kwamen tijd te kort deze middag.

Verbinden

Naast dit sportieve programma is er ingezet op ontmoeting en verbinding in de wijk. Patrimonium vroeg de bewoners naar ervaringen in de wijk en boden als tegenprestatie een tomatenplantje aan. De wijkagent, de buurtbemiddeling en de onlangs opgestarte wijkteams 1&2, stelde zich allen op creatieve en interactieve wijze voor aan de buurt.

Ook was er voor de vele bezoekers een groente en fruit workshop te volgen bij Vitaalpraktijk Otten. Met deze workshop werden de ouders o.a. geïnformeerd over de vele suikers die kinderen dagelijks binnen krijgen.

Wijkdag

De buurtsportcoach, welke samen met het Patrimonium en Arjen van Breugel (Gemeente Barendrecht) een belangrijke rol speelde bij het ontwikkelen van de Wijkdag sprak van een groot succes. Bij dergelijke initiatieven wil de Buurtsportcoach graag een begeleidende en adviserende rol blijven spelen en vooral wijkbewoners stimuleren om elkaar via deze weg te ontmoeten.

Enthousiast geworden? Kijk voor meer informatie en/of activiteiten buurtsportcoachbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »