Toertocht door mannen met een missie: ALS de wereld uit trappen

BARENDRECHT – De mannen van Tour du ALS team Koosie van Driel hebben één gezamelijke missie: ALS de wereld uit trappen. Volgende maand (28 mei) gaan ze voor hun vriend Koos van Driel de Mont Ventoux beklimmen met de fiets. Dit zullen ze doen tijdens de 4e editie van de Tour du ALS. Om geld op te halen organiseren ze volgende maand een toertocht met de start in Barendrecht.

Het is misschien de laatste keer dat we iets kunnen doen voor hem en de tijd gaat dringen voor ons om wat te doen.

Koos

Het Barendrechtse teamlid Ed den Boef: “Koos lijdt nu vier jaar aan ALS en gaat steeds harder achteruit. Al zijn spieren worden “verwoest” door deze angstaanjagende ziekte. Hij zit nu in een rolstoel en kan zich nog nauwelijks bewegen. Eten en drinken kan hij niet zelf. Koos woont op een flat drie hoog ( zonder lift) en komt bijna nooit meer buiten zonder hulp van anderen. Het is misschien de laatste keer dat we iets kunnen doen voor hem en de tijd gaat dringen voor ons om wat te doen.

Vorige week vrijdag organiseerde het team ook al een spinning marathon in sportcentrum Wellnesselande om geld op te halen voor de stichting. Deze spinningmarathon heeft € 1.100 opgebracht. Het team komt daarmee momenteel op een totaal van 4.827,00.

Toertocht

Op zaterdag 16 mei (9:30-14:00) organiseert het team voor de tweede maal de ‘Tour for a life‘. De tocht is 60 of 90 km en gaat door de mooie Hoeksche waard. Alle opbrengsten zullen ten bate zijn om onderzoek te doen naar de ziekte ALS.

Help mee ALS de wereld uit te trappen en doe mee met onze pelotontocht. Samen kunnen we een beetje helpen om ALS de wereld uit te trappen“, aldus Ed.

Schrijf je in op deze site, de inschrijfkosten bedragen €15,- en halverwege de tocht krijg je een kleine hap om weer fris naar de aankomst te trappen.We starten bij het clubhuis van TC Barrhopoort aan het Zweth 7 in Barendrecht.

Stichting Tour du ALS

De stichting genereert financiële bijdragen voor het zo keihard benodigde wetenschappelijke onderzoek met een langdurige inzet, door middel van het organiseren van een evenement. Dit ten bate van de genadeloze ziekte ALSBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »