Hondeneigenaren opgelet, gebakken spons in Carnisselande, Barendrecht

BARENDRECHT – [Update] Honden en katteneigenaren moeten goed opletten wat hun huisdieren proberen op te eten bij het uitlaten en loslopen in Barendrecht. Vanochtend (Vrijdag 20 maart 2015) ontving BarendrechtNU opnieuw een melding van een aantal neergegooide stukjes gebakken spons.

Enkele weken geleden werd eveneens melding gemaakt van stukken gebakken spons in Barendrecht. De dierenpolitie gaf toentertijd aan op de hoogte te zijn van de meldingen en het scherp ik de gaten te houden.

Waarschuwen

Twitteraar @Guille__more merkte de gebakken spons op langs de Smitshoekse Baan en stuurde een waarschuwing uit. Als een hond de spons opeet zwelt deze uit in de maag van het dier. In het beste geval wordt de hond slechts misselijk, maar honden die gebakken spons aten zouden er ook al aan zijn overleden.

Update

Er zijn inmiddels meer meldingen van stukken gebakken spons in Barendrecht. Er komen meldingen uit de Riederwijk, waarbij onder andere stukken zouden zijn aangetroffen in voortuinen en langs de sloot.

Een andere melding komt uit het gebied Wevershoek (gebiedsgrens Barendrecht/Ridderkerk/Heerjansdam):

En nog een melding voor het gebied rond de atletiekbaan:

Update 22 maart

Update 23 maart

Via een BarendrechtNU lezer: Vanmiddag (Vrijdag 20 maart 2015) is er bij de school Het Kompas (Dorpsstraat) gebakken spons aangetroffen.

Nog een melding van een lezer: Gisteren (Donderdag 19 maart 2015) een stukje gebakken spons gevonden bij park Vrijenburg bij brasserie Vrijenburg langs fietspad.

Update 24 maart

Nu ook gebakken spons gevonden bij de Stellingmolen (rond de scholen):Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »