Afvalt loont in Barendrecht: €20 per jaar voor inleveren gescheiden afval

BARENDRECHT – Binnenkort kunt u geld verdienen met het scheiden van uw afval. Vanaf 7 maart kunt u op 2 locaties van ‘Afval loont’ onder andere oud papier, textiel en kleine elektrische apparaten inleveren. De vergoeding die u voor het afval krijgt, wordt opgespaard op een spaarpas en bij elke € 10,- die u gespaard heeft, wordt het bedrag op uw rekening gestort.

U kunt uw afval vanaf 7 maart inleveren bij filiaal Barendrecht Centrum, in de voormalige brandweerkazerne (Maasstraat 30) en filiaal Bijdorp, bij Opnieuw & Co (Voordijk 273). Enkele weken later kunt u ook terecht bij filiaal Carnisse (op de hoek van de Hudighaven/Van der Vormhaven).

Spaarpas

U kunt als inwoner, vereniging, school of andere instelling meedoen met Afval loont. Nadat u zich geregistreerd heeft op www.afvalloont.nl kunt u een spaarpas ophalen bij een van de filialen. Ook is uw mobiele telefoon te gebruiken als spaarpas, door het tonen van een persoonlijke QR-code. Het is mogelijk mee te doen zonder u te registreren. In dat geval gaat het gespaarde geld naar (lokale) goede doelen.

Vergoeding

U kunt bij de filialen van Afval loont naast oud papier en karton, textiel en kleine elektrische apparaten ook verpakkingsplastic, frituurvet en metaal inleveren. De vergoeding die u ontvangt, ligt tussen de 4 en 15 cent per kilo.

Goed voor milieu

Meedoen met Afval loont, is goed voor het milieu: al het ingeleverde afval wordt hergebruikt of gerecycled. De missie van Afval loont is dan ook: ‘samen sparen we de natuur’. Doe ook mee en registreer uzelf nu alvast op www.afvalloont.nl!

Beëindiging oud papier inzameling

Vanaf 7 maart is het niet meer mogelijk om uw oud papier te brengen naar CBS De Hoeksteen, de Bethelkerk, Dorpskerk, Voetbalvereniging Smitshoek en de Nederlands Gereformeerde Kerk Maranatha. Deze verenigingen, scholen en kerken ontvangen vanaf 7 maart een vergoeding via Afval loont. Daarmee ontvangen zij een hogere vergoeding per kilo en kunnen zij niet alleen geld verdienen met oud papier en karton, maar ook met ander afval zoals textiel en kunststof verpakkingen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »