Gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – Komt u naar het gemeentehuis om bijvoorbeeld een nieuw paspoort of rijbewijs aan te vragen? Dan hoeft u niet meer te wachten bij de receptie voor een volgnummer. Als u binnen bent, kunt u zich sinds kort zelf aanmelden via de nieuwe servicezuil in de hal.

Wethouder van der Linden (dienstverlening): “Wij werken continu aan de verbetering van onze dienstverlening. Door het plaatsen van de servicezuil bij binnenkomst in het gemeentehuis, hoeft men niet meer te wachten bij de receptie. Dat vermindert de wachttijd. De zuil is erg gebruiksvriendelijk. Mensen die het desondanks lastig vinden om de zuil te gebruiken, kunnen overigens gewoon bij de receptie terecht.

Aanmelden

Om u aan te melden, volgt u een paar eenvoudige stappen op het beeldscherm van de servicezuil. De medewerkers bij de balies van het Servicecentrum weten op deze manier dat u er bent en waar u voor komt. De servicezuil print automatisch een bonnetje uit, met een volgnummer voor de balies. U wordt vervolgens zo snel mogelijk geholpen.

Maak een afspraak voor uw bezoek

Wij raden u aan een afspraak te maken voor het aanvragen van zaken als een paspoort of een rijbewijs. Wij weten dan wie wanneer en waarvoor komt. Daar kunnen wij dan rekening mee houden en zo bent u snel aan de beurt. Met een afspraak wordt u namelijk binnen 5 minuten geholpen. Door niet in de rij bij de receptie te wachten, maar direct via de servicezuil te melden dat u er bent, kunt u nóg sneller worden geholpen.

Openingstijden Servicecentrum

Om de wachttijden voor u te verkorten, werkt het gemeentelijk Servicecentrum sinds 2 januari dit jaar op werkdagen vanaf 12.00 uur alleen op afspraak (van 9.00 tot 12.00 uur is het vrije inloop). Op maandag en woensdag is het Servicecentrum tot 20.00 uur geopend. Op dinsdag en donderdag tot 17.00 uur en op vrijdag tot 15.00 uur.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »