Ruim €11.000 opgehaald bij kerkveiling Dorpskerk, Barendrecht

BARENDRECHT – De veiling ten bate van de preekstoel van de Dorpskerk heeft gisteren (Zaterdag 22 november 2014) €11.430 opgebracht.

Marathon-veiling

Het geld werd bijeen gebracht tijdens een marathon-veiling die om 15.00 uur begon. Om 22.00 uur waren alle 316 artikelen bij opbod verkocht.  De veilingmeesters Bert Groenveld en Cees van der Meer wisselden elkaar af.

Aanbod

Het aanbod op de veiling varieerde van taarten en fruit tot moderne kunst. Opmerkelijk was een schilderij van de Dorpskerk uit 1939. Het werd voor 115 euro gekocht door kerkrentmeester Simon Hoek. Hij zorgt dat het wordt opgehangen in de vergaderkamer van de kerk.

Cheque

Aan het slot van de veiling kon voorzitter Wim Vonk van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk symbolisch een cheque van 11.430 euro overhandigen aan Simon Hoek. “Ik ben hier buitengewoon blij mee. Want hiermee kunnen we niet alleen de restauratie van de preekstoel uitvoeren, maar is er ook voldoende geld voor de restauratie van het tiengebodenbord en de boerenbank”, reageerde Hoek.

Restauratie

Het historische houtwerk van de 502 jaar oude Dorpskerk moet nodig worden gerestaureerd. Daarvoor is 50.000 euro nodig. Er was al geld beschikbaar gesteld door fondsen en schenkingen. Dat was echter nog onvoldoende om het werk te kunnen starten. Met de opbrengst van de kerkveiling is nu zeker dat de restauraties in 2015 worden uitgevoerd.

Foto: Wim Vonk overhandigt de opbrengst van de kerkveiling symbolisch aan kerkrentmeester Simon Hoek (links)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »